Desert tort musuroi de cartita

de MotanLaOale in Torturi, 1 Ian 2019 | 7099 vizualizari

 

Era de mult pe lista de asteptare. Nu m-a dat pe spate.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta rom
  • un praf sare
  • UMPLUTURA
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 ml smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 1plic intaritor frisca
  • 100 g ciocalata tocata
  • 4-5 banane
  • cacao pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort musuroi de cartita:

BLAT:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema ca de bezea.

Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se mixeaza usor sa se omogenizeze.

Faina amestecata cu praful de copt si cacao se cerne peste albusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de sus in jos.

Se unge o forma cu pereti detasabili (diametru 24 cm) cu unt, se pune hartie de copt pe fund si se toarna compazitia.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

UMPLUTURA:

Se amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, esenta de vanilie si se mixeaza la viteza mica.

Se adauga si intaritorul de frisca dupa 3 minute si se mareste viteza de mixare.

Cand se obtine o frisca cu consistenta ferma se incorporeaza ciocolata tocata marunt.

Se pune in frigider.

MONTARE:

Cand blatul este rece se taie cu un cutit ascutit la 2 centimetri de la margine si nu pana la fund.

Se scoate mirzul din mijloc ramanand cam 2 centimetri pe margini si pe fund.

Bananele se curata si se pun in adancitura scobita intregi sau taiate.

Se pune crema peste banane dand forma de musuroi.

Peste crema se pune miezul de bal faramitat bine, bine.

Se preseaza usor cu mana sa se fixeze.

Se presara cu cacao si se presara ornamente colorate.

Se tine cateva ore la frigider.

Se taie si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Kodrit kadir