Desert tort Parisul in flacari

de miremirc in Torturi, 13 Mai 2012 | 37514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Bezea cu nuci :
  • 7 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuci prajite si macinate
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 lg faina (amidon alimentar)
  • 250 g unt (sau rama)
  • 2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 banane
  • Sirop :
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri rom
  • Glazura :
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • bilute colorate si de cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Parisul in flacari:

2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 15 minute.


Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.



Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.


Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Daca cumva are cocoloase, putem folosi blenderul vertical pentru omogenizare.


Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, apoi punem cate o lingura din crema de oua peste unt, amestecand mereu, ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.


Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 15 minute. Dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.



Glazura : frisca lichida o batem spuma tare, apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.



Asamblare : foaie de cacao-sirop-1/2 crema- bezea cu nuci- sirop- 1/2 crema- a doua foaie de cacao- sirop- glazura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Parisul in flacari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

deyutzky 1

13.12.2012, 21:35

adriana65 1

13.12.2012, 22:30

Alina26 1

17.01.2014, 17:07

woooowww

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Blat de tort cu cacao