Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata

de noiinbucatarie in Torturi, 27 Mai 2017 | 450 vizualizari

 

Un tort cu crema de mascarpone si capsuni, foarte simplu, cu blat umed de vanilie. Delicios si nu este chiar asa complicat pe cat pare :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 4 oua
    • 200 g zahar
    • 90 ml apa fierbinte
    • 60 ml ulei
    • aprox. 250 g faina
    • 1 plic de praf de copt
    • 1 esenta de vanilie
    Ingrediente crema 1 :
    • 500 g mascarpone
    • 400 g crema de ciocolata
    Ingrediente crema 2 :
    • 200 ml frisca lichida
    • 10-12 capsuni
    • + diverse ornamente pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata:


Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat, intai uleiul si apoi, apa fierbinte peste galbenusuri si mixam. Adaugam apoi, tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si esenta si amestecam cu o lingura de lemn. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace, pentru 30-35 de minute, la 200 de grade C.


Pentru crema 1: mixam 1 minut mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 3-4 minute.


Pentru crema 2: mixam frisca spuma, adaugam capsunile si mixam pana cand acestea se faramiteaza bine. Eu am avut capsuni congelate, daca aveti proaspete si mai bine.


Asamblam tortul, fara a insiropa blatul.


Deasupra am acoperit cu crema de mascarpone si am ornat cu cerculete de la surplusul de blat si cu flori din pasta de zahar + ornamente din comert.


Se da la rece cateva ore.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Blatul fiind unul umed, nu necesita insiropare.

2

Pentru un plus de aroma, folositi capsuni proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

28.05.2017, 09:52

noiinbucatarie 1

28.05.2017, 19:06

Va multumesc!

noiinbucatarie 1

28.05.2017, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort de post - La multi ani, florilor!