Desert tort Raffaello

de Corinuta in Torturi, 20 Aug 2017 | 16525 vizualizari

 

The best! Foarte ușor, pufos, aromat și se topește în gură efectiv. Dacă găsiți timpul și răbdarea necesare, eu va recomand să încercați măcar odată să-l faceți.

 

INGREDIENTE

Ptr. Blat:

  • 6 ouă
  • 1 vf cuțit sare
  • 200 g zahăr
  • 100 g migdale măcinate fin
  • 125 g făină
  • 5 g esență de migdale

Ptr. Cremă:

  • 200 g ciocolată albă
  • 45 g lapte de cocos (La cutie)
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frișcă lichidă 35% grăsime(rece)
  • 30 g zahăr pudră
  • 40 g nuca de cocos (fulgi)

Ptr ornat:

  • 100 g nuca de cocos (fulgi)
  • 1 pumn migdale tocate
  • 7-8 bucăți ciocolata Raffaello
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine după fiecare.

Gălbenușurile se amestecă cu esența de migdale, apoi se adauga la spuma de albusuri si amestecăm ușor. Se adaugă și făina de migdale, încorporând cate o lingura odată și amestecând ușor, de jos in sus, cu o spatula. La fel procedăm cu făina.  

Se pune aluatul intr-o forma de tort cu margine detașabila (26 cm diametru am eu) tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, apoi se coace la 170°C, timp de 40 de minute. Se lasă la răcit.  Eu l-am tăiat în trei foi a doua zi.

Crema: se încălzește ciocolata albă cu laptele de cocos pe aburi sau la microunde. Se amestecă cu mascarpone (eu am pus numai jumatate). Se mixeaza frișca până stă băț. Se adaugă zahărul praf  (eu am pus și  cealaltă jumătate de mascarpone). Se încorporează frișca la ciocolata albă amestecând ușor de jos in sus. La sfarsit, adaugam si fulgii de cocos amestecand usor. Se da crema la frigider ptr circa o oră. 

Asamblare: pe o farfurie așezăm o foaie de blat de tort, insiropam cu 3-4 linguri lapte de cocos, apoi punem aprox. 1/3 cremă și nivelam frumos. La fel procedăm cu a doua și a treia foaie. La sfârșit întindem crema și deasupra și pe margini. Pudram deasupra și pe lateral cu nucă de cocos din abundență. Așezăm deasupra ciocolata (trufele) Raffaello. Pe margine presarăm migdalele tocate.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

laptele de cocos la cutie nu este omogen, asa ca l-am turnat intr-o craticioara si l-am incalzit putin inainte de utilizare, amestecand bine sa se omogenizeze

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (29)

Sidy 1

07.01.2019, 08:39

Excelent !

CretuValentina 1

05.06.2019, 09:02

Aurelia 07_07 1

22.12.2019, 14:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Dobos