Desert tort Raffaello

de Corinuta in Torturi, 20 Aug 2017 | 975 vizualizari

 

The best! Foarte ușor, pufos, aromat și se topește în gură efectiv. Dacă găsiți timpul și răbdarea necesare, eu va recomand să încercați măcar odată să-l faceți.

 

INGREDIENTE

Ptr. Blat:

  • 6 ouă
  • 1 vf cuțit sare
  • 200 g zahăr
  • 100 g migdale măcinate fin
  • 125 g făină
  • 5 g esență de migdale

Ptr. Cremă:

  • 200 g ciocolată albă
  • 45 g lapte de cocos (La cutie)
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frișcă lichidă 35% grăsime(rece)
  • 30 g zahăr pudră
  • 40 g nuca de cocos (fulgi)

Ptr ornat:

  • 100 g nuca de cocos (fulgi)
  • 1 pumn migdale tocate
  • 7-8 bucăți ciocolata Raffaello
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine după fiecare.


Gălbenușurile se amestecă cu esența de migdale, apoi se adauga la spuma de albusuri si amestecăm ușor. Se adaugă și făina de migdale, încorporând cate o lingura odată și amestecând ușor, de jos in sus, cu o spatula. La fel procedăm cu făina.


Se pune aluatul intr-o forma de tort cu margine detașabila (26 cm diametru am eu) tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, apoi se coace la 170°C, timp de 40 de minute. Se lasă la răcit. Eu l-am tăiat în trei foi a doua zi.


Crema: se încălzește ciocolata albă cu laptele de cocos pe aburi sau la microunde. Se amestecă cu mascarpone (eu am pus numai jumatate). Se mixeaza frișca până stă băț. Se adaugă zahărul praf (eu am pus și cealaltă jumătate de mascarpone). Se încorporează frișca la ciocolata albă amestecând ușor de jos in sus. La sfarsit, adaugam si fulgii de cocos amestecand usor. Se da crema la frigider ptr circa o oră.


Asamblare: pe o farfurie așezăm o foaie de blat de tort, insiropam cu 3-4 linguri lapte de cocos, apoi punem aprox. 1/3 cremă și nivelam frumos. La fel procedăm cu a doua și a treia foaie. La sfârșit întindem crema și deasupra și pe margini. Pudram deasupra și pe lateral cu nucă de cocos din abundență. Așezăm deasupra ciocolata (trufele) Raffaello. Pe margine presarăm migdalele tocate.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

laptele de cocos la cutie nu este omogen, asa ca l-am turnat intr-o craticioara si l-am incalzit putin inainte de utilizare, amestecand bine sa se omogenizeze

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

kytz 1

23.08.2017, 17:56

Un tort minunat cu un gust deosebit și special!

Corinuta 1

27.08.2017, 02:14

Multumesc!

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 11:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Minge