Desert tort rapid cu crema stracciatella

de Gherca Daniela in Torturi, 4 Dec 2018 | 2310 vizualizari

 

Cand se iveste un eveniment si nu ai timp sa migalesti ceva dulce si aspectuos, solutia este sa treci la prafuri pentru crema...nu e o idee prea buna,  dar din cand in cand si la criza de timp eu zic ca merge :D

        Acest tortulet l-am facut la aniversarea noastra de 10 ani de cand ne cunoastem...<3

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • esenta de rom si vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 plic praf crema stracciatella
  • 250 ml lapte rece
  • Pentru insiropat:
  • compot de visine
  • Pentru ornat:
  • visine din compot
  • batoane mici cu ciocolata pentru scris de la Dr. Oetker
  • bombonele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rapid cu crema stracciatella:

Pentru blat:
      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta  de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
      Omogenizam si transferam totul in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 10-15 minute la 180 grade sau facem testul cu scobitoarea.
     Cand este  gata lasam sa se raceasca, apoi il impartim in 3 parti egale pe latura cea mai lunga.

Pentru crema:

Intr-un bol punem laptele si praful pentru crema si mixam pana devine ferma si usor de intins, apoi o impartim in 3 parti egale.

Asamblare:

        Intr-o farfurie dreptunghiulara asezam prima foaie de blat, o insiropam cu zeama de la compot, punem crema, din nou blat, insiropam, iar crema, ultima foaie de blat, insiropam si invelim tortul cu restul de crema.
          Ornam dupa imaginatie. Eu l-am facut rapid, din criza de timp si am pus visine din compot, cu ciocolata din comert si bombonele...ce aveam prin casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid cu crema stracciatella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort alb-Diplomat