Desert tort cu dulce de leche

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat negresa
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1,5 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic cacao(50 g)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri nuca macinata
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 250 g dulce de leche
  • Decor
  • 150 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu dulce de leche:

Blat

Intr-un vas, adaugam ingredientele lichide, amestecam bine, dupa care adaugam ouale, amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua, praful de copt, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Amestecam bine, dupa care, la final, adaugam nuca macinata (optional), amestecam. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa (ca o smantana trebuie sa fie).

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care vom taia in 4 felii.

Crema

Mixam smantana impreuna cu frisca lichida, iar la final, adaugam dulcele de leche, amestecam cu o paleta si dam la rece 10 minute.

Pe un platou, asezam prima foaie - insiropam (eu am folosit compot de cirese), crema, apoi repetam pana terminam.

Ungem blatul cu crema si dam la rece 30 minute.

Topim ciocolata impreuna cu untul si turnam deasupra blatului si decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

03.04.2017, 22:54

Foarte frumos!

-Licurici- 1

06.04.2017, 14:27

mihaelar63 1

07.04.2017, 12:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,24,,