Desert tort cu dulce de leche

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 2654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat negresa
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1,5 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic cacao(50 g)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri nuca macinata
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 250 g dulce de leche
  • Decor
  • 150 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu dulce de leche:

Blat

Intr-un vas, adaugam ingredientele lichide, amestecam bine, dupa care adaugam ouale, amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua, praful de copt, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Amestecam bine, dupa care, la final, adaugam nuca macinata (optional), amestecam. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa (ca o smantana trebuie sa fie).

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care vom taia in 4 felii.

Crema

Mixam smantana impreuna cu frisca lichida, iar la final, adaugam dulcele de leche, amestecam cu o paleta si dam la rece 10 minute.

Pe un platou, asezam prima foaie - insiropam (eu am folosit compot de cirese), crema, apoi repetam pana terminam.

Ungem blatul cu crema si dam la rece 30 minute.

Topim ciocolata impreuna cu untul si turnam deasupra blatului si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba