Desert tort - reteta 250

de -Licurici- in Torturi, 13 Dec 2017 | 3980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua;
    • un praf de sare;
    • 6 linguri de zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 linguri cu varf faina;
    • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema: 
    • 300 g ciocolata alba;
    • 250 ml frisca lichida;
    • 50 g unt;
    • 1/2 plic gelatina granule (5 g).
  • Pentru jeleul de piersici:
    • un borcan compot de piersici;
    • zeama de lamaie;
    • un plic gelatina granule (10g ).
  • Pentru sirop:
    • 300 ml apa;
    • 2 linguri zahar;
    • 1 lingura esenta naturala de menta Dr.Oetker.
  • Pentru glazura oglinda:
    • 70 g ciocolata alba;
    • 150 ml apa;
    • 150 g zahar;
    • 100 ml frisca lichida;
    • 6 g gelatina (3 foi);
    • colorant.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort - reteta 250:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o forma de tort (22cm), in cuptorul preincalzit, pentru 20-25min, la 160-170grade sau se incearca cu scobitoarea. Blatul se lasa la racit in cuptor, cu usa cuptorului deschisa.

Pentru jeleul de piersici, compotul se paseaza, apoi se pune pe foc cu putina zeama de lamaie si se fierbe. Intre timp, gelatina se pune la dehidratat, conform instructiunilor de pe plic. Gelatina se adauga in compotul fiert si se lasa la racit. Cand s-a racit, dar fara se se ingroase, se pune intr-o forma de tort invelita in folie alimentara, de acelasi diametru cu blatul si se lasa in frigider cateva ore.

Pentru crema, untul se taie cubulete, la fel si ciocolata si se topesc pe baie de aburi. Cand s-au topit, se adauga gelatina deshidratata si se mai amesteca cateva minute. Se da deoparte sa se raceasca si se pregateste frisca. Frisca se incorporeaza, putin cate putin, in compozitia de ciocolata racita.

Pentru sirop, se incalzeste apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de menta si se lasa la racit.

Asamblare tort: (in forma de tort cu inel detasabil) Blatul se taie in 2 si se insiropeaza. Din crema se opresc 4 linguri pentru ornat. Peste primul blat se pune jumatate din crema ramasa, jeleul de piersici, crema, al doilea blat si se imbraca cu crema ramasa. Se da la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru glazura oglinda, gelatina se pune la inmuiat in apa. Zaharul si apa se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga ciocolata taiata in bucati si frisca lichida, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se pune gelatina si colorantul. Se lasa la racit, dar se amesteca din cand in cand sa nu se formeze coaja pe deasupra.

Glazura se imparte in 3: 3 linguri se lasa alba, 3 linguri se amesteca cu colorant rosu, iar restul cu colorant portocaliu.

Tortul se imbraca cu glazura portocalie, apoi se pune, din loc in loc, cate o lingura de alb, deasupra rosu si portocaliu, apoi se trece cu un cutit cu lama lata pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort - reteta 250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ancutsa 1

17.12.2017, 21:39

Felicitari! Foarte bun si aromat!

oanapl 1

18.12.2017, 23:14

Felicitări! Arată minunat!

Nicoleta CeraselaRosu 1

21.02.2018, 20:14

Arata delicios!! Adica stim ce torturi gustoase faci!! Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos