Desert tort - reteta 250

de -Licurici- in Torturi, 13 Dec 2017 | 4090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua;
    • un praf de sare;
    • 6 linguri de zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 linguri cu varf faina;
    • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema: 
    • 300 g ciocolata alba;
    • 250 ml frisca lichida;
    • 50 g unt;
    • 1/2 plic gelatina granule (5 g).
  • Pentru jeleul de piersici:
    • un borcan compot de piersici;
    • zeama de lamaie;
    • un plic gelatina granule (10g ).
  • Pentru sirop:
    • 300 ml apa;
    • 2 linguri zahar;
    • 1 lingura esenta naturala de menta Dr.Oetker.
  • Pentru glazura oglinda:
    • 70 g ciocolata alba;
    • 150 ml apa;
    • 150 g zahar;
    • 100 ml frisca lichida;
    • 6 g gelatina (3 foi);
    • colorant.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort - reteta 250:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o forma de tort (22cm), in cuptorul preincalzit, pentru 20-25min, la 160-170grade sau se incearca cu scobitoarea. Blatul se lasa la racit in cuptor, cu usa cuptorului deschisa.

Pentru jeleul de piersici, compotul se paseaza, apoi se pune pe foc cu putina zeama de lamaie si se fierbe. Intre timp, gelatina se pune la dehidratat, conform instructiunilor de pe plic. Gelatina se adauga in compotul fiert si se lasa la racit. Cand s-a racit, dar fara se se ingroase, se pune intr-o forma de tort invelita in folie alimentara, de acelasi diametru cu blatul si se lasa in frigider cateva ore.

Pentru crema, untul se taie cubulete, la fel si ciocolata si se topesc pe baie de aburi. Cand s-au topit, se adauga gelatina deshidratata si se mai amesteca cateva minute. Se da deoparte sa se raceasca si se pregateste frisca. Frisca se incorporeaza, putin cate putin, in compozitia de ciocolata racita.

Pentru sirop, se incalzeste apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de menta si se lasa la racit.

Asamblare tort: (in forma de tort cu inel detasabil) Blatul se taie in 2 si se insiropeaza. Din crema se opresc 4 linguri pentru ornat. Peste primul blat se pune jumatate din crema ramasa, jeleul de piersici, crema, al doilea blat si se imbraca cu crema ramasa. Se da la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru glazura oglinda, gelatina se pune la inmuiat in apa. Zaharul si apa se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga ciocolata taiata in bucati si frisca lichida, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se pune gelatina si colorantul. Se lasa la racit, dar se amesteca din cand in cand sa nu se formeze coaja pe deasupra.

Glazura se imparte in 3: 3 linguri se lasa alba, 3 linguri se amesteca cu colorant rosu, iar restul cu colorant portocaliu.

Tortul se imbraca cu glazura portocalie, apoi se pune, din loc in loc, cate o lingura de alb, deasupra rosu si portocaliu, apoi se trece cu un cutit cu lama lata pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort - reteta 250" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort special cu trei creme