Desert tort Seherezada cu fructe de padure

de Panacris in Torturi, 26 Apr 2019 | 2757 vizualizari

 

Eduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta 
Cunoscand-o pe Simona Callas, i-am spus ca, daca respecti toti pasii, n-are cum sa nu iasa bun.
Asa ca aceasta reteta e mai mult preparata de Eduard ;) eu doar cu logistica, sfaturile, sustinerea si pozat-ul ;) si nu in ultimul rand descrierea retetei ;)

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti Petite-Beure cu cacao cca. 350 g,
  • Dulce de leche, pe romaneste dulceata de lapte, sau lapte condesat cu aroma de caramel cca. 250 g,
  • Unt grasime 80% cca. 200 g,
  • Oua 3 bucati,
  • Zahar brun cca. 75 g,
  • Frisca Meggle cca. 300 g,
  • Fructe de padure cca. 300 g,
  • Tort Jelle Dr Oetker 1 plic,
  • Zahar brun 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Seherezada cu fructe de padure:

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete. Atentie, e important ca toate sa fie la temperatura camerei. Se mixeaza usor pana se obtine o crema omogena.

Apoi se mixeaza frisca, fara zahar, pana se obtine o crema pufoasa.

Urmeaza ansamblarea tortului: intr-un vas incapator, dreptunghiular, se aseaza folie alimentara, apoi un strat de biscuti, un strat de crema de caramel, un strat de frisca, apoi se repeta pana se termina compozitiile de crema. Atentie, ultimul strat va fi de biscuiti. Se lasa la rece minim 3 ore sau mai bine pana a doua zi! Tortul se poate orna cu frisca simpla, sau frisca amestecata cu o lingurita de cacao, sau si mai bun cu jeleu de fructe de padure, ce vor balansa gustul dulce al desertului.

Gelatina rosie, tort Jelle de la Dr Oetker, se dizolva in cca. 250 ml apa rece si 2 linguri de zahar brun, apoi se pune la fiert la foc mic pana ce devine translucida (vedeti instructiunile de pe ambalaj!) apoi se adauga fructele de padure, se amesteca usor si se lasa la racorit, apoi se toarna peste tortul racit, lasandu-se la rece inca minim 3 ore.

Spor, multa rabdare si pofta buna! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Seherezada cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca