Desert tort Tiramisu

de mirela0911 in Torturi, 16 Feb 2021 | 1435 vizualizari

 

Acesta e unul din torturile care le-am pregatit pentru ziua lui Denis. A avut invitati cativa prieteni care au tinut expres sa le fac un tort, nu conta de care, doar tort sa fie, stiind ca ma pricep la asa ceva. :D Nu ca sa ma laud, dar s-a mancat ca painea calda, cel mai rau imi pare ca nu am apucat si eu sa savurez o felie sanatoasa din deliciosul tort. A fost super laudat, altii au spus ca nu au mancat niciodata asa tort bun, au fost care au cerut a doua felie .... asa ca ... musai trebuie sa repet acest tort ca prea bun a fost. Pozele nu sunt cele mai grozave pentru ca au fost facute cand deja era intuneric, doar la lumina becului dar tortul e bestial.

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 180 g faina alba
  • 1 lgt amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lgt lichior Amaretto
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • un praf de sare

Mai avem nevoie de:

  • 250 ml cafea
  • 1-2 lgt zahar
  • 1 lgt lichior Amaretto
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg zahar pudra
  • 3 lg pudra de cacao
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Tiramisu:

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 4 minute la viteza mare, pana devine o crema spumoasa, pufoasa si aerata. Se adauga si esenta de vanilie.


Faina se cerne impreuna cu amidonul si praful de copt. Se incorporeaza in crema de oua in mai multe reprize, amestecand cu un tel cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 25 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se pune pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se taie in 3 parti.


Crema de mascarpone: Intr-o cratita se pun ouale, zaharul si un praf de sare. Se bat bine cu un tel apoi se pune cratita pe baie de aburi. Se amesteca cu telul continuu pana incepe sa se lege si sa se ingroase usor. Se lasa la racit.


Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra si smantana pentru frisca. La final se adauga treptat crema de oua si lichiorul Amaretto. Se da la rece pana in momentul folosirii apoi se imparte in 3 parti.


Se prepara cafeaua, se indulceste cu zahar si se adauga 1 lgt de lichior Amaretto.


Pe un platou se asaza un blat, se insiropeaza cu cafea, se unge cu o parte din crema de mascarpone si se presara cacao. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema, se presara cacao si se asaza al treilea blat insiropat.


Cu restul de crema se unge blatul deasupra si pe laterale.


Se bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta dorita. Se orneaza cu frisca iar deasupra se presara cacao. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este de preferat ca blatul sa se pregateasca inainte cu o zi pentru a se putea felia mai bine.

2

Diametrul tavii folosite este de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.02.2021, 19:22

Imi place foarte mult tortul tiramisu! Era de asteptat sa nu ramana nimic din el!

mirela0911 1

18.02.2021, 20:50

Va multumesc pentru aprecieri!

Panacris 1

19.02.2021, 11:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si frisca