Desert tort tiramisu reteta nr. 300

de Rahela Velicu in Torturi, 21 Sep 2017 | 5416 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata si un tort delicios cu blat de casa si reteta cu nr. 300 pe Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente blat:
    • 4 oua
    • 50 g unt topit
    • 5 linguri de zahar
    • 1 cana de faina
    • 2 linguri cacao
    • 1 praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 3 galbenusuri
    • 4 linguri de zahar pudra
    • 2 cutii mascarpone ( 500 g)
    • 200ml frisca lichida
    • + cacao
    • + piscoturi
    Ingrediente sirop:
    • 300 ml lapte
    • 5 linguri de zahar
    • 50 ml cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort tiramisu reteta nr. 300:

Tiramisu reţetă originală

Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute. 

Intre timp, pregatim crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase, apoi le punem pe bain-marie inca 10 min. amestecand continuu. Le lasam la racit. Mixam mascarponele, adaugam treptat galbenusurile racite, apoi treptat si frisca lichida. Mixam la viteza mare pana cand crema devine suficient de tare. O dam la rece.

Pregatim siropul: fierbem laptele cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam si cafeaua indulcita si lasam la racit.

Taiem blatul in 2 parti, care vor fi destul de subtiri. Punem primul blat in tava si il insiropam bine, iar pe margie punem piscoturi trecute cateva secunde prin lapte, adaugam apoi jumatate din crema si cel de-al doilea blat.

Acoperim cu crema si presaram cacao.

Dam la rece peste noapte sau pentru cel putin 5-6 ore.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti face compozitie dubla de crema.

2

Deasupra se poate orna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort tiramisu reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

oanapl 1

30.09.2017, 20:50

Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!

Rahela Velicu 1

01.10.2017, 14:13

Multumesc!

Rahela Velicu 1

01.10.2017, 14:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tortulet de clatite