Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone

de madi_marin in Torturi, 27 Feb 2011 | 13813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti petit beurre
  • 150 g unt
  • 150 g mascarpone
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao neagra
  • 120 g zahar
  • 50 g napolitane Joe
  • stafide
  • nuca macinata
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • lichior crema de ciocolata

Glazura :

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 40 ml frisca lichida
  • 20 g unt

Ornat:

  • frisca batuta
  • ciocolata alba rasa
  • bomboane de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone:

Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti.


Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja rasa de portocala. Se pune compozitia in tava de chec tapetata cu folie de plastic si se da la congelator pana la prepararea glazurii.


Pentru glazura se pun la topit ciocolata, frisca lichida si untul. Se amesteca continuu la foc mic pana ce se obtine o crema care se lasa putin la racit, apoi se intinde peste tortulet.


Se orneaza cu floricele de frisca, ciocolata alba rasa si bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

madi_marin 1

28.02.2011, 17:33

lacrimioara....ma bucur ca iti place.....

adry88 1

12.06.2011, 13:37

extraordinar de bn arata

ralu_ca 1

07.05.2014, 12:47

ce bine arata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci,alune si crema de castane