Desert tort Un nou inceput de drum

de Constelatialeu in Torturi, 6 Dec 2017 | 458 vizualizari

 

Pentru ca e vorba de doi tineri care maine isi vor spune DA, pentru toata viata , sper eu, am zis ca e denumirea cea mai buna pentru acest tort. Casa de piatra si La multi ani, Ramona si Bogdan !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema 1
  • 150 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smantana dulce ( are o consistenta foarte solida)
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 10 g gelatina
  • Crema 2
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 600 g sirop de la visinile conservate pentru prajituri
  • Suplimentar
  • visine conservate sau din compot
  • sos de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Un nou inceput de drum:

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile, nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am imbracat forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Sirop: Cele 100 g zahar le caramelizam, apoi tragem de pe foc adaugam siropul de visine si punem din nou pe foc, pana se topeste zaharul caramelizat. Se lasa la racit.


Crema 1: Intr-o cratita cu fundul dublu punem ciocolata, adaugam frisca lichida si punem pe baie de aburi pana se topeste cicolata. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata, dam cratita la frigider pentru 2 ore. Scoatem de la frigider si mixam bine, adaugam si smantana dulce si mascarponele si continuam sa mixam. Cele 10 g de gelatina le hidratam cu 2-3 linguri cu apa rece, apoi pe baie de aburi topim gelatina si o incorporam in crema, mai mixam 3-4 min.


Crema 2 : Intr-o cratita cu fund dublu punem ciocolata si frisca lichida, asezam pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Dam la frigider cca. 2 ore. Apoi scoatem de la frigider si mixam bine, apoi adaugam mascarponele si mai mixam 2-3 min.


Asamblare : Dupa ce s-a racit bine blatul, il sectionam in 4 parti ( e bine sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine). Asezam prima foaie de blat, o insiropam bine, intindem crema 1, apoi asezam visine pe toata suprafata, asezam foaia a doua, insiropam, intindem crema 2, asezam foaia a treia, insiropam intindem crema 1, visine deasupra si asezam ultima foaie, o insiropam, intindem crema 2, marginile le imbracam in crema 1. Am turnat sos de ciocolata pe marginea tortului. Deasupra am scris cu cicolata alba si am pus inimioare roz si mov de la Dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Un nou inceput de drum" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

xana 1

08.12.2017, 14:26

Ce tort gustos! Casa de piatra tinerilor!

Bunica 1

08.12.2017, 16:52

Stie nasa ce e bun!

-Licurici- 1

11.12.2017, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota