Tort cu mere si crema diplomat

de ralu_ca in Torturi, 3 Feb 2014 | 17366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti petit beure
  • 300 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • umplutura
  • 750 g mere taiate cubulete
  • 250 g zahar
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 350 ml suc de mere
  • 80 g amidon sau doua plicuri cu budinca de vanilie
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • scortisoara macinata dupa gust (optional)
  • Crema
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • o fiola (2ml) esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa sau suc de mere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema diplomat:

Pentru blat am faramitat biscuitii cu ajutorul robotului. Ciocolata se topeste pe baie de apa impreuna cu untul. Se adauga biscuitii maruntiti, se omogenizeaza si se aseaza in strat uniform intr-o tava de tort detasabila cu diametrul de 32 cm.

Se da la rece.

Pentru umplutura de mere, am amestecat merele taiate cubulete mici cu zaharul si 250 ml suc de mere, scortisoara,zeama si coaja de la lamaie si zaharul vanilat si se fierb la foc mic pana se inmoaie bine. am adaugat amidonul dizolvat in 100 ml suc de mere si se adauga peste amesteculde mere. Se mai fierbe pana ce amestecul capata consistenta. Se toarna peste blatul racit, se niveleaza si se da la rece. Pentru crema punem gelatina la hidratat in apa rece sau suc de mere 50 ml.

Mixam mascarponele cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam gelatina hidratata si dizolvata pe baie de apa, omogenizam apoi incorporam frisca batuta.

Turnam crema obtinuta peste compozitia de mere din tava, nivelam si dam la rece pentru cateva ore. Am detasat peretii tavii si am aseazat prajitura pe un platou.

Se decoreaza cu felii de mere si putin praf de cacao sau scortisoara.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

04.02.2014, 20:05

Krystyan Trendy 1

16.05.2014, 00:08

delicios tort!

monik80 1

10.03.2015, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere coapte