Desert tortul veseliei

de Constelatialeu in Torturi, 26 Feb 2021 | 499 vizualizari

 

Ideea este ca mi-a iesit ce mi-am imaginat, mai ales  ca reactia sarbatoritului a fost una de fericire. Il reprezinta acest tort, e vesel, e haios asa cum este si Toni. La multi ani, Toni ! Sa ai parte de noroc in viata.

 

INGREDIENTE

  • Blat forma de silicon 20 cm
  • Blat albastru
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel albastru
  • Blat rosu
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel rosu
  • Blat galben
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel galben
  • Blat verde
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant gel verde
  • Frisca
  • 700 ml smantana pentru frisca cu 32 % grasime
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • Mouse de banane
  • 3 banane coapte bine cca 280 g
  • 250 g frisca batuta
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 50 g unt cu 80% grasime
  • zeama de lamaie 1 lingurita
  • 10 g gelatina granulata + 4 linguri apa rece
  • Mouse de ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 40 g unt cu 80% grasime
  • 1 lingura smantana pentru frisca
  • 6 g gelatina granulata+ 3 linguri apa rece
  • 150 g frisca batuta
  • Mouse de zmeura
  • 150 g zmeura
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 40 g unt cu 80% grasime
  • 6 g gelatina granulata+3 linguri apa rece
  • 150 g frisca batuta
  • Pentru decorat
  • zmeura
  • zmeura trasa-n ciocolata cu bilute de drajeu
  • cornet de inghetata umplut cu frisca colorata in verde, presarat cu drajeuri colorate
  • bezele mushroom
  • biscuite oreo
  • bucatele de napolitana cu alune
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortul veseliei:

Blat albastru : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul albastru si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.


Blat rosu :Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul rosu si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.


Blat galben : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul galben si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.


Blat verde : Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul verde si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.


Frisca : Smantana pentru frisca rece din frigider inpreuna cu zaharul vanilat am pus-o intr-un castron pe care l-am tinul la frigider cca 30 min. Am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte tare.


Mouse de banane : Mai intai am pus gelatina la hidratat in apa rece. Am pasat bananele cu ajutorul unei linguri, am adaugat zeama de lamaie, 2 lingurite , am amestecat bine sa nu se oxideze bananele.Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si untul, am omogenizat si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu, am adaugat piureul de banane si am continuat sa amestec cca 5-6 min. La final am adaugat gelatina hidratata si am amestecat 1 min. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se tempereze crema apoi am adaugat frisca batuta, am omogenizat compozitia.


Inainte sa ma apuc de mouse am pregatit un platou pe care am asezat un inel reglabil, inelul l-am uns cu ulei si am lipit niste folie transparenta, mai tare si destul de inalta, avand in vedere ca am folosit 4 blaturi si 3 mouse-uri.Dupa de am pregatit mouse-ul de banane, am asezat in forma blatul albastru, am turnat mouse-ul si am bagat forma la frigider pentru 30 min, dupa care am scos forma din frigider si am asezat blatul rosu, am presat un pic sa faca aderenta si am dat din nou la frigider pana am pregatit mouse-ul de ciocolata.


Mouse de ciocolata neagra : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, untul, smantana si ciocolata, am omogenizat si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu cca 5-6 min La final am adaugat gelatina hidratata si am amestecat 1 min. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se tempereze crema apoi am adaugat frisca batuta, am omogenizat compozitia.


Am scos forma din frigider, am asezat pe marginea blatului rosu, zmeura , una langa alta, apoi am turnat mouse-ul de ciocolata, am dat forma la frigider pentru 30 min, apoi am scos forma din frigider si am asezat blatul galben, am presat un pic sa faca aderenta si am dat din nou la frigider pana am pregatit mouse-ul de zmeura.


Mouse de zmeura :Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si untul, am omogenizat si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu, am adaugat zmeura pasata si am continuat sa amestec cca 5-6 min. La final am adaugat gelatina hidratata si am amestecat 1 min. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat sa se tempereze crema apoi am adaugat frisca batuta, am omogenizat compozitia.


Am scos forma de la frigider am turnat mouse-ul de zmeura, am dat forma la frigider pentru 30 min, apoi am scos forma de la frigider am asezat blatul verde, am apasat putin sa faca aderanta si am dat forma la frigider pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos tortul din forma si l-am ornat, peste blatul verde am intins un strat subtire de frisca colorata in verde, am umplut un cornet de inghetata cu frisca si am presarat peste drajeuri colorate. Am glazurat cu ciocolata 12 zmeurici , am folosit si niste bezele mashroom, biscuite oreo, napolitana cu alune si drajeuri colorate. Am vrut sa transmita veselie acest tort, se pare ca am reusit, chiar daca doar maine intra in posesia sarbatoritului. Sarbatoritul a tras cu ochiul ...unde nu trebuia, adica pe telefonul mamei si a vazut tortul....am primit mesaj..''la vazut, e foarte fericit''...cam asta a si fost scopul meu, ramane sa trec si testul gustului. Sper sa am si-o sectiune aproape perfecta, am dat instructiuni precise cum sa se procedeze, adica un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte si apoi sectiunea iesa perfect.

TIPS-URI

1

rabdare, rabdare si voie buna, multa voie buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortul veseliei" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

28.02.2021, 23:01

La multi ani , Toni !!!

mihaelar63 1

28.02.2021, 23:03

Aoleu ce lucrare . Cred ca ti-a trebuit o ora sa scrii reteta , daramite sa o prepari

Panacris 1

03.03.2021, 21:50

Pffff, ai scris un roman întreg! Cred că a durat mai puțin prepararea lui, decât scrisul rețetei! E mirobolant!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de vanilie