Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)

de Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan, 8 Sep 2017 | 1618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Dhal:
  • 1 vanata
  • 1 ceapa rosie (eu nu am avut, am folosit alba)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat (mie nu imi place foarte mult, am folosit mai putin)
  • 4 linguri pasta de curry Rogan Josh (reteta aici: https://goo.gl/6nuG88)
  • ulei
  • 250 grame mazare galbena uscata
  • 1 cub concentrat de legume
  • Pentru temper:
  • 1 chili proaspat
  • 1 mana frunze de curry
  • 1 lingurita seminte de mustar negru
  • orez fiert pentru servit
  • chapati pentru servit (reteta aici:https://goo.gl/nidstz)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare):

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.


Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei.


Se coc in cuptor 20-25 de minute, pana se inmoaie si se caramelizeaza.


Se adauga jumatate din cantitatea de legume intr-o cratita impreuna cu mazarea uscata, cubul concentrat si 1 litru de apa fierbinte. Se acopera cu un capac, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se amesteca frecvent 1 ora si 20 de minute, pana devine un preparat cremos, adaugand apa fierbinte, daca este nevoie.


Restul legumelor se pastreaza la cald.


Intre timp, se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga chiliul tocat, frunzele de curry si semintele de mustar. Se prajesc la foc mediu spre mic 1-2 minute, pana sunt eliberate aromele. Se transfera pe prosoape de hartie.


Se incalzesc chapati, se aseaza orez deasupra, vinetele caramelizate, dhal si temper si se consuma imediat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

10.09.2017, 20:03

oanapl 1

14.09.2017, 23:23

Interesantă rețeta!

elucubratiiculinare 1

15.09.2017, 08:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de pui si curry