Dip cu vanata si pasta tahini

de Adinuta in Clasice, 30 Noi 2009 | 4679 vizualizari

 

Cred ca devine tot mai evident faptul ca imi plac dip-urile, iar acesta poate fi devorat seara la un film chiar si in perioada postului, pentru ca nu contine nimic de "frupt", dar are gust delicios, ca un pacat :)

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri pasta tahini
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • un pic de sare daca e cazul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dip cu vanata si pasta tahini:

Vanata se inteapa frumos cu o furculita din loc in loc si se pune la copt in cuptorul incins. O intoarcem din cand in cand, sa nu se arda. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie la racit. Dupa ce s-a racit aproape de tot, o taiam in doua si ii scoatem miezul. Pe care il punem intr-un robot de bucatarie impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi taiati si pasta tahini. Se mixeaza bine pana devine ca o crema fina. Este foarte bun atat cu tortilla chips, cat si cu legume taiate fasii. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dip cu vanata si pasta tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Adinuta 1

26.01.2010, 16:41

Oana, ce faci? in loc sa promovezi reteta de pe site, facuta de casa, fara conservanti sau alte adaosuri (a mea adica ) tu o trimiti la market? Am vazut si eu reteta ta de baba ghaboush si cam sunt la fel, numai ca in cartea mea de dips nu scrie nimic despre provenienta. Dar aflam unii de la altii

mihaelar63 1

26.01.2010, 17:07

adinuta fii linistita ca nu am Mega image in zona , cel mai bine aprovizionat supermarket e la 50 km ,un Auchan in Targu - Mures.

Adinuta 1

26.01.2010, 17:31

Mihaela, e super simplu de facut pasta tahini asa ca sa nu regreti absenta unui supermarket urias

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Pasta de usturoi