Sos bechamel

de Sylvia in Clasice, 29 Iul 2010 | 5051 vizualizari

 

E un sos clasic care merge in zeci de combinatii si care ne incanta mereu. Se face in zeci de variante, cu cascaval sau parmezan ras in compozitie, cu verdeturi maruntite chiar si cu fructe confiate maruntite prin el. Eu va dau azi reteta mea de sos clasic pe care puteti apoi sa il imbunatatiti cu ce doriti.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 50 grame de unt ( de cea mai buna calitate, eu iau pt acest sos  unt bio de la marca care stiu ca imi place cel mai mult ),
  • 15 grame ( o lingura si jumatate)  de faina fina ( eu pun faina pentru patiserie)
  • 250 ml lapte  rece de la frigider ( cantitatea poate sa difere in functie de unt si faina, adaugati cate putin pana ajunge sosul la consistenta dorita), sare, o umbra de nucsoara, piper alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bechamel:

Preparare: intr-o caserola punem untul la topit la foc foarte mic .


Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam bine luand vasul de pe foc, eu folosesc mixerul cu un singur brat si pe viteza cea mai mica. Adaug apoi sarea, o umbra de nucsoara, piper alb si laptele rece putin cate putin, iau vasul de pe foc pana la omogenizare si apoi il pun din nou sa clocoteasca.


Se repete operatiunea cu adaugat de lapte si luat de pe foc pana cand obtinem dupa clocotire consistenta dorita la sos. Sosul se poate pastra la frigider de pe o zi pe alta, eventual se subtiaza din nou cu putin lapte daca trebuie. Este foarte fin si are aroma aceea speciala de unt amestecat cu lapte atunci cand se topeste in gura, de asta e important sa folositi un unt foarte bun. Recomand oricui sa faca sosul bechamel in casa nu se compara cu cel cumparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.08.2010, 14:32

foarte usor...am pus putina vegeta si un strop de boia de ardei eu in plus...si l-am servit cu niste rulouri din muschi de porc...delicios..o sa postez reteta cand am mai mult chef de scris..dar oricum m-a incantat..

Sylvia 1

01.08.2010, 20:14

Rocsi ma bucur , eu am renuntat de ceva vreme la vegeta ca imi e frica totusi de aditivii din ea , imi fac eu de casa o sa postez ceva retete.

Corinuta 1

01.08.2010, 23:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Sos de marar