Diplomat 200

de lia maria in Torturi, 6 Ian 2011 | 23129 vizualizari

 

Este un tort delicios, pe care l-am facut dupa reteta lui Criss, careia ii multumesc ! Si numele i se trage de la faptul ca este reteta cu nr 200, publicata pe blogul meu.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 20 g gelatina
  • 1 compot de prune
  • 100 g portocale confiate
  • 500 g frisca Hulala
  • 1 lamaie(doar coaja)
  • 1 pachet mare piscoturi 
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat 200:

Am golit compotul intr-o strecuratoare sa se scurga fructele, iar intr-un bol mai mic, am pus gelatina la umflat, in zeama de compot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Am golit crema intr-o cratita, am pus-o la fiert amestecand in continuu, pana ce s-a ingrosat.


Cand crema a fost fiarta, am adaugat gelatina, apoi albusurile batute spuma si am omogenizat totul dupa care am pus-o la rece.


Am luat o cratita cu peretii inalti, am tapetat-o cu folie, am asezat pe fundul ei, jumatati de prune si printre ele, feliute de coaja de portocala confiate. Am trecut piscoturile prin zeama de compot apoi le-am asezat de jur imprejurul cratitei, una langa alta, pe verticala.


Am batut frisca tare si am amestecat-o cu crema care intre timp s-a racit. Am turnat in cratita, jumatate din crema, am complectat cu restul de fructe apoi am turnat restul de crema. Cu cateva piscoturi, trecute si ele prin zeama de compot, am acoperit cratita. Am strins folia de jur imprejur peste piscoturi si am pus totul la frigider, de seara pana a doua zi.


Desfacem, folia si pe un platou, rasturnam tortul, dupa care il portional si-l servim.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Pushaa 1

15.12.2013, 20:41

arata demential

babi5 1

15.12.2013, 20:47

CretuValentina 1

16.06.2019, 12:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficat de pui prajit la tigaie
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort italian de ciocolata si migdale