Diplomat 200

de lia maria in Torturi, 6 Ian 2011 | 27210 vizualizari

 

Este un tort delicios, pe care l-am facut dupa reteta lui Criss, careia ii multumesc ! Si numele i se trage de la faptul ca este reteta cu nr 200, publicata pe blogul meu.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 20 g gelatina
  • 1 compot de prune
  • 100 g portocale confiate
  • 500 g frisca Hulala
  • 1 lamaie(doar coaja)
  • 1 pachet mare piscoturi 
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat 200:

Am golit compotul intr-o strecuratoare sa se scurga fructele, iar intr-un bol mai mic, am pus gelatina la umflat, in zeama de compot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Am golit crema intr-o cratita, am pus-o  la fiert amestecand in continuu, pana ce s-a ingrosat.

Cand crema a fost fiarta, am adaugat gelatina, apoi albusurile batute spuma si am omogenizat totul dupa care am pus-o la rece.

Am luat o cratita cu peretii inalti, am tapetat-o cu folie, am asezat pe fundul ei, jumatati de prune si printre ele, feliute de coaja de portocala confiate. Am trecut piscoturile prin zeama de compot apoi le-am asezat de jur imprejurul cratitei, una langa alta, pe verticala.

Am batut frisca tare si am amestecat-o cu crema care intre timp s-a racit. Am turnat in cratita, jumatate din crema, am complectat cu restul de fructe apoi am turnat restul de crema. Cu cateva piscoturi, trecute si ele prin zeama de compot, am acoperit cratita. Am strins folia de jur imprejur peste piscoturi si am pus totul la frigider, de seara pana a doua zi.

Desfacem, folia si pe un platou, rasturnam tortul, dupa care il portional si-l servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat 200" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort crocant cu crema de vanilie si visine