Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

de simona72 in Prajituri, 30 Dec 2014 | 3949 vizualizari

 

In principiu este aceeasi prajitura de Dobos pe care am mai facut-o si care este preluata de la Timea. Pentru ca ne-a placut asa de mult, m-am gandit sa o repet, dar sa aduc cateva modificari in folosirea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 120 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 50 gr rama mit butter
  • pentru crema:
  • 3 oua
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 gr rama mit butter
  • 150 gr ciocolata 40 %cacao
  • 2 linguri cacao neagra olandeza
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura unt
  • pentru caramel:
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca apa
  • 1 anason stelat
  • 3-4 cuisoare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos cu vanilie si Rama mit Butter:

Pentru foi: mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam amestecul de galbenusuri la bezea, iar la final adaugam faina amestecand usor cu o spatula. Pregatim cele doua tavi mari ale aragazului cu hartie de copt si punem in tavi aluatul pentru foi. Le coacem la 180 grade pentru 13-15 minute, pana sunt rumene deasupra.


Pentru crema: amestecam ouale cu zaharul pudra si semintele de la pastaia de vanilie. Le punem pe baie de aburi si amestecam cu un tel tip para pana la topirea zaharului. Le dam deoparte si mixam ouale. Topim ciocolata impreuna cu lingura de unt tot pe baie de aburi. Adaugam treptat ciocolata topita la ouale mixate. Rama mit butter de la temperatura camerei o mixam impreuna cu cacaua si cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugam treptat la rama mixata amestecul de oua cu ciocolata. Dam crema la frigider pentru 30 minute.


Pentru caramel: punem intr-un ibric toate ingredientele. Cand apa a scazut considerabil scoatem mirodeniile si lasam pe foc pana apa scade considerabil si se formeaza caramelul.


Pentru asamblare: fiecare foaie se taie in trei parti egale. astfel ne rezulta 6 foi. Oprim o foaie care este mai aratoasa pentru ornat. Punem pe un platou prima foaie, apoi o parte din crema si continuam sa suprapunem foile si crema pana terminam cele 5 foi, dar sa avem grija sa ne ramana crema sa imbracam prajitura in crema. Foaia ramasa o impartim in doua, pe fiecare parte trasam dungi sa stim cum sa taiem cele 16 bucati care vor fi puse deasupra. Turnam caramelul cald peste cele doua foi, iar cu cutitul trecut prin unt taiem cele 16 bucati. Imbracam prajitura in crema, facem 16 moate mici de o parte si de alta a tortului, iar pe moate vom monta cele 16 felii caramel.Dam prajitura la frigider pt cateva ore. Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

zaharul cu aroma de vanilie se obtine in casa astfel: se rasneste zaharul tos si se amesteca intr-o cutie metalica cu pastaile de vanile de la care am folosit semintele

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu vanilie si Rama mit Butter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

31.12.2014, 10:43

Delicios!

mirela0911 1

31.12.2014, 11:36

Ce bine arata!

Rocsi 1

01.01.2015, 20:31

Mmmm, as vrea sa il degust!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos