Dobos tort

de Corinuta in Torturi, 4 Iul 2010 | 19851 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-o revista mai veche "Libertatea ptr femei" si cu mici modificari asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • putina sare
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 3 lingurite lichior de cirese
  • esenta de vanilie
  • 200 g foi de napolitana
  • 80 g nuca de cocos rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos tort:

Se pun ouale intr-un bol si se bat spuma cu mixerul impreuna cu zaharul si sarea, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema spumoasa de consistenta unei smantani.


Separat intr-un bol, se pun ciocolata, cafeaua si putin unt la baie de aburi amestecandu-se incontinuu sa nu se faca cocoloase.


Se mixeaza untul cu lichiorul si esenta de vanilie pana arata ca o crema fina si se amesteca putin cate putin cu crema de ciocolata si cea de oua. Se pune la rece 30 de minute.


Foile de napolitana se decupeaza dupa forma tavii care o doriti. Se pune o foaie de napolitana, un rand de crema si tot asa pana se termina foile. Se preseaza cu ceva greu, se imbraca cu crema, se presara nuca de cocos si se da la frigider 2-3 ore.


Se serveste la cafea sau ceai.


Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

04.10.2012, 18:18

iri_iri 1

04.10.2012, 20:20

ador dobosul fie el si in forma de tort!

Alexandra Elena 1

04.10.2012, 22:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cuburi din foietaj cu ciocolata

de Adi 4

la 11:14

Chec cu portocale, rom si stafide

de katty 6

ieri la 22:06

Supa de gaina, cu galuste de gris

de RODIMUR 7

ieri la 20:54

Napolitana cu crema de ciocolata si cafea

de katty 6

ieri la 19:55

Tagliatelle cu fructe de mare

de oanapl 6

ieri la 19:36

RETETA RECOMANDATA
Sachertorte