Dobos tort

de Corinuta in Torturi, 4 Iul 2010 | 18331 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-o revista mai veche "Libertatea ptr femei" si cu mici modificari asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • putina sare
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 3 lingurite lichior de cirese
  • esenta de vanilie
  • 200 g foi de napolitana
  • 80 g nuca de cocos rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos tort:

Se pun ouale intr-un bol si se bat spuma cu mixerul impreuna cu zaharul si sarea, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema spumoasa de consistenta unei smantani.


Separat intr-un bol, se pun ciocolata, cafeaua si putin unt la baie de aburi amestecandu-se incontinuu sa nu se faca cocoloase.


Se mixeaza untul cu lichiorul si esenta de vanilie pana arata ca o crema fina si se amesteca putin cate putin cu crema de ciocolata si cea de oua. Se pune la rece 30 de minute.


Foile de napolitana se decupeaza dupa forma tavii care o doriti. Se pune o foaie de napolitana, un rand de crema si tot asa pana se termina foile. Se preseaza cu ceva greu, se imbraca cu crema, se presara nuca de cocos si se da la frigider 2-3 ore.


Se serveste la cafea sau ceai.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

04.10.2012, 18:18

iri_iri 1

04.10.2012, 20:20

ador dobosul fie el si in forma de tort!

Alexandra Elena 1

04.10.2012, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte