Dorada cu cartofi si rucola

de mihaelar63 in Peste, 31 Dec 2020 | 438 vizualizari

 

 Dorada este unul din pesti marini ce-mi place . Caut sa o achizitionez pe cat posibil in stare  proaspata . Rar o gasesc dar sunt incantata sa o prepar si sa o degust .

 

INGREDIENTE

  • 2 buc dorada [900 gr]
  • oregano
  • piper cu lamaie
  • fulgi de usturoi
  • sare
  • 2 lamai
  • 500 gr cartofi
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • 100 gr unt
  • 300 gr rucola verde
  • rosii si ardei la decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu cartofi si rucola:

  1. Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi.
  2. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior .
  3. Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora .
  4. Curatati cartofii si-i taiati rondele de grosimea preferata .
  5. Cartofii se prajesc intr-un amestec de ulei incins amestecat cu unt .
  6. Dupa prajire artofii se pastreaza la cald .
  7. Imediat in aceia-si tigaie se introduce dorada la prajit .
  8. Dorada se prajeste pe ambele parti .
  9. Am servit pestele cu cartofi si cu o salata simpla de rucola cu lamiie .
  10. Decorati cu rondele de ardei si rosii.
  11. Pentru ca am folsosit unt la prajire , acest preparat trebuie servit cald .
  12.        Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca am folsosit unt la prajire , acest preparat trebuie servit cald .

2

Am mai servit langa dorada ,cate un pahar cu vin roze demisec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu cartofi si rucola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde

ieri la 23:10

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

pe 26.11 la 21:54

Faguri

pe 26.11 la 16:03

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tagliatelle cu carne de vitel si mazare verde

ieri la 23:10

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

pe 26.11 la 21:54

Faguri

pe 26.11 la 16:03

RETETA RECOMANDATA
Dorada regala in crusta de sare