Dorada cu cartofi si rucola

de mihaelar63 in Peste, 31 Dec 2020 | 1487 vizualizari

 

 Dorada este unul din pesti marini ce-mi place . Caut sa o achizitionez pe cat posibil in stare  proaspata . Rar o gasesc dar sunt incantata sa o prepar si sa o degust .

 

INGREDIENTE

  • 2 buc dorada [900 gr]
  • oregano
  • piper cu lamaie
  • fulgi de usturoi
  • sare
  • 2 lamai
  • 500 gr cartofi
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • 100 gr unt
  • 300 gr rucola verde
  • rosii si ardei la decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu cartofi si rucola:

  1. Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi.
  2. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior .
  3. Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora .
  4. Curatati cartofii si-i taiati rondele de grosimea preferata .
  5. Cartofii se prajesc intr-un amestec de ulei incins amestecat cu unt .
  6. Dupa prajire artofii se pastreaza la cald .
  7. Imediat in aceia-si tigaie se introduce dorada la prajit .
  8. Dorada se prajeste pe ambele parti .
  9. Am servit pestele cu cartofi si cu o salata simpla de rucola cu lamiie .
  10. Decorati cu rondele de ardei si rosii.
  11. Pentru ca am folsosit unt la prajire , acest preparat trebuie servit cald .
  12.        Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca am folsosit unt la prajire , acest preparat trebuie servit cald .

2

Am mai servit langa dorada ,cate un pahar cu vin roze demisec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu cartofi si rucola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu sos de rosii