Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez

de nadina73 in Peste, 23 Mai 2010 | 9172 vizualizari

 

pt a evita prajelile am ales varianta cuptorului...................e super bun

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati peste dorada
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • faina de malai
  • putin ulei

garnitura:

  • 1 canita de orez
  • 3 canite de apa
  • 1 ceapa
  • 1 feliuta ardei rosu gras
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez:

Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele

Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora

Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de malai,Se unge o tava bine cu ulei apoi eu am pus o folie de aluminiu unsa si aceasta cu cu putin ulei peste care am pus bucatile de peste si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute

intre timp le-am si intors de pe o parte pe cealalta pt a se rumeni mai bine

Orezul se spala bine,ceapa se taie marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei apoi se pun si bucatele de ardei rosu si se mai lasa sa se caleasca 2-3minute apoi se pune orezul spalat si 3 canite de apa(aceeasi canita cu care s-a pus si orezul)se pune putina sare ,se pune capacul ,se lasa sa fiarba la foc mic fara sa se mai amestece deloc ,iar cand toata apa a scazut inseamna ca si orezul e gata

Noi am servit cu mujdei de usturoi cu pasta de tomate, garnitura de orez si morcovi caramelizati,

de obicei fac cu mamaliguta ,insa am zis sa mai schimb  putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mena29 1

24.05.2010, 16:58

Mai poti sa gatesti atata? Cinci fufculite

nadina73 1

25.05.2010, 00:10

medi dar cand l.-am facut ma gandeam la tine nu ai sughitat

nadina73 1

25.05.2010, 00:12

mena e si o placere si o necesitate,sincer mie tara drag bucataria si mai ales daca as avea si un depozit langa mine ,cred ca nici noaptea nu as dormi, as sat numai in bucatrie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dorada pe pat de sare