Dorada in crusta cu sos de leurda

de simona72 in Peste, 4 Mai 2014 | 3919 vizualizari

 

Reteta dupa care m-am inspirat este a bucatarasei noastre simonacallas, iar reteta este aceasta:http://www.bucataras.ro/retete/fil-de-macrou-in-crusta-de-ovaz-cu-rubarba-si-sos-de-maioneza-cu-leurda-59612.html....din pacate, baietii mei nu au vrut sub nici o forma rubarba la peste, asa ca am fost nevoita sa scot rubarba din acest meniu si sa o folosesc la prajitura. Simona, sper ca stii deja cat iti apreciez munca>:D<

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati de dorada
  • sare si piper
  • lemongras macinat
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca fulgi de porumb
  • 1 ceasca tarate de ovaz
  • ulei de palmier pt prajit

Sos:

  • cateva frunze de leurda
  • 3 linguri iaurt gras grecesc
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingurita pasta de patrunjel
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • icre negre pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta cu sos de leurda:

Pestele curatat, fara cap si coada se taie pe lungime. Daca puteti scoate fileuri si mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper, lemongras macinat, se stropesc cu putin ulei de masline, se maseaza putin cu degetele si se da pestele la frigider pentru 1-2 ore. Se maruntesc la robotul de bucatarie fulgii de porumb si se amesteca cu taratele de ovaz. Se trece pestele prin amestecul de fulgi si tarate, se preseaza cu degetele sa se lipeasca bine de peste si se prajeste in putin ulei de palmier bine incins, cate 3-4 minute pe ambele parti. Se pune pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei.

Sos: Se taie in felii cat mai subtiri frunzele de leurda, se adauga restul ingredientelor si se amesteca. Se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie dupa gust. Se serveste pestele cald cu sos si pentru decor am folosit icre negre.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Pasta de patrunjel: patrunjel tocat la robot, amestecat cu sare si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta cu sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius in crusta crocanta