Dorada la cuptor cu legume

de papabundetot in Peste, 18 Ian 2015 | 1552 vizualizari

 

Asa mi se facuse dor de un peste….dar cum mie nu imi place pestele prajit in 2 l ulei si cu malai,am ales sa il fac la cuptor,cu legume si cu o garnitura delicioasa de dovlecei umpluti cu galbiori si fenel.A iesit tare bun si cred ca repet cat de curand experienta :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 buc dorada
  • 8 felii lamaie
  • 8 felii unt fenel proaspat
  • 4 frunze salvie
  • sos de soia
  • Pentru garnitura:
  • 1 dovlecel
  • 50 gr galbiori deshidratati
  • 1/4 fenel proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 rosii uscate+ulei de la rosii
  • unt,
  • sare,
  • boia iute afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu legume:

Am curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat pestii.In fiecare peste am introdus cate o frunza de salvie si o feliuta subtire de unt,la fel pe lamaie inainte de a aseza pestii am pus cate o feliuta subtire de unt,am stropit pestii cu sos de soia si apoi i-am bagat in cuptorul bine incins,unde au stat pana s-au gatit complet.

Garnitura: Galbiorii i-am pus in apa clocotita si apoi 30 min in apa rece pentru a se rehidrata,conform indicatiilor de pe ambalaj,am tocat fenelul marunt,usturoiul si rosiile la fel,apoi le-am calit in putin unt amestecat cu uleiul de la rosiile uscate.Am adaugat mai apoi si galbiorii tocati marunt,sare,boia iute afumata si am lasat la foc pana cand s-au gatit.

Dovlecelul l-am taiat pe lung in felii subtiri cu razatoarea mandolina si am pus feliile la gratar sa se inmoaie putin si sa prinda si o culoare frumoasa.

Apoi pe fiecare felie de dovlecel am pus cate o lingurita de galbiori cu rosii si fenel,am rulat apoi felia de dovlecel si asta a fost garnitura pestelui nostru.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

21.01.2015, 11:27

ianculubita 1

21.01.2015, 15:08

mmm,bun peste!!

noiinbucatarie 1

22.08.2016, 13:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!