Dorada regala prajita la tigaie

de Catalina L in Peste, 8 Noi 2017 | 24420 vizualizari

 

Iata o reteta simpla si rapida, delicioasa datorita produsul proaspat si exceptional.
Dorada este un pește care trăiește în Marea Mediterană și în unele părți costale ale Atlanticului de nord. Se hrănește cu midii și crustacee. Dorada este cunoscut atât pentru carnea sa foarte gustoasă, cât și pentru spectaculozitatea pescuitului.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/dorada-regala-prajita-la-tigaie.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada frumoasa
  • 1 ceapa esalota sau verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 4-5 linguri ulei
  • 20 g de unt
  • sare, piper
  • cimbru, dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada regala prajita la tigaie:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Spalati si taiati rosia si ardeiul rosu in cuburi.

Intr-o oala mica, dar adanca, incalziti o lingura de ulei.

Rumeniti ceapa si usturoiul tocat. Adaugati cimbrul uscat si foaia de dafin.

Puneti rosia si ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute.

Puneti sare si piper.

Preparati pestele, curatati-l, puneti sare si piper.

Am umplut-o cu un pic din compozitia rosie-ardei.

Pueti s-o fainati pe ambele parti daca vreti - uscati-o inainte cu un prosop de hartie.

Intr-o tigaie mare cu fundul gros puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei si untul.

Puneti dorada la foc ridicat si colorati-o 5 minute.

Reduceti focul si lasati-o 10 minute.

Puneti in tigaie un pic de ulei si intoarceti dorada.

Lasati-o sa se coloreze pe cealalta parte 5- 10 minute. Verificati daca nu este cruda.

Prezentati-o intreaga pe un platou.

O puteti acompania cu cartofi sotati sau fierti si sosul pregatit.

O minunatie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala prajita la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

miki_a 1

13.11.2017, 09:17

Un pește cu o carne foarte gustoasă!

mihaelar63 1

17.11.2017, 03:59

La dorada , mereu prezenta

kytz 1

20.11.2017, 14:09

Mâine am în plan această rețetă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stiuca cu sos a la tzatziki