Dovlecei cu cas gratinati

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2015 | 3770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa verde
  • 120 g cas
  • 150 g cascaval
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cateva felii de kapia
  • rozmarin uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu cas gratinati:

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele. Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica. Mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol punem bucatile de dovlecel, casul, ceapa verde si le amestecam. Adaugam cam jumatate din cantitatea de cascaval, mararul tocat, sare si piper.

Batem spuma ouale, le turnam deasupra si amestecam intreaga compozitie. Ungem doua vase de ceramica cu ulei (sau un vas mai mare), turnam cate jumatate din compozitie in fiecare vas. Presaram restul de cascaval ras deasupra, putin rozmarin si asezam cateva felii de kapia. Incingem cuptorul, introducem vasele si le lasam pana dovleceii prind o crusta aurie deasupra. Ii scoatem cand sunt gata si se servesc calzi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu cas gratinati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gustare surpriza cu branzeturi , fructe si mezel uscat.