Dovlecei gratinati

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2014 | 2280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei mici
  • un cub de unt
  • 3 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr branza proaspata
  • 200 gr cas de oaie (dulce)
  • 200 gr cas de oaie (sarat)
  • 150 ml lapte proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Dovleceii se spala, se feliaza si se asaza in vasul multicooker-ului impreuna cu untul.


Se selecteaza din MENU functia FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca usor.


Intre timp, trecem prin razatoare casul de oaie.


Ouale le mixam impreuna cu laptele si smantana. Le adugam apoi peste branza si amestecam totul pana la omogenizarea completa.


Scoatem dovleceii din vas si ii asezam intr-o sita pentru a elimina surplusul de suc.


Spalam vasul, il stergem cu un prosopel curat si il ungem cu putin ulei sau unt (la temperatura camerei).


Adaugam jumatate din compozitia de branza, un strat de dovlecei, restul de branza si dovleceii ramasi.


Se coace la 150 de grade, pentru 45 de minute, utilizand programul BAKE.


Dupa coacere, se pastreaza in vas pentru racirea completa.

 

TIPS-URI

1

Dupa rumenirea dovleceilor, recomand a se scoate intr-o sita pentru a se elimina surplusul de suc.

2

Asteptati sa se raceasca complet inainte de taiere. Aspectul va fi mult mai fain.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

04.09.2014, 11:18

Foarte buna e

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:37

Pushaa 1

04.09.2014, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu cas gratinati