Dovlecei gratinati

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2014 | 2375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei mici
  • un cub de unt
  • 3 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr branza proaspata
  • 200 gr cas de oaie (dulce)
  • 200 gr cas de oaie (sarat)
  • 150 ml lapte proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Dovleceii se spala, se feliaza si se asaza in vasul multicooker-ului impreuna cu untul.


Se selecteaza din MENU functia FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca usor.


Intre timp, trecem prin razatoare casul de oaie.


Ouale le mixam impreuna cu laptele si smantana. Le adugam apoi peste branza si amestecam totul pana la omogenizarea completa.


Scoatem dovleceii din vas si ii asezam intr-o sita pentru a elimina surplusul de suc.


Spalam vasul, il stergem cu un prosopel curat si il ungem cu putin ulei sau unt (la temperatura camerei).


Adaugam jumatate din compozitia de branza, un strat de dovlecei, restul de branza si dovleceii ramasi.


Se coace la 150 de grade, pentru 45 de minute, utilizand programul BAKE.


Dupa coacere, se pastreaza in vas pentru racirea completa.

 

TIPS-URI

1

Dupa rumenirea dovleceilor, recomand a se scoate intr-o sita pentru a se elimina surplusul de suc.

2

Asteptati sa se raceasca complet inainte de taiere. Aspectul va fi mult mai fain.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

04.09.2014, 11:18

Foarte buna e

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:37

Pushaa 1

04.09.2014, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu cas gratinati