Dovlecei pane de post

de Adi in Mancaruri de post, 25 Apr 2021 | 9709 vizualizari

 

Dovleceii pane sunt deliciosi chiar si in varianta de post, mai ales serviti cu mujdei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • sare si piper
  • 3 cuburi supa de legume, de casa
  • 150 ml apa
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane de post:

Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante.

Intre timp, se incalzesc cuburile de legume in putina apa, doar ca sa se dilueze. Se adauga sare si piper si 3 linguri de faina. Se amesteca si rezulta o compozitie ca o ciulama.

Rondelele de dovlecei se trec prin faina si se introduc in aceasta compozitie. 

Se scot cu o furculita, se trec prin pesmet si se rumenesc in ulei incins. Se intorc de pe o parte pe cealalta si se scot pe prosoape absorbante.

Sunt foarte gustosi, mai ales calzi, serviti cu mujdei!

TIPS-URI

1

Cuburile de legume pot fi inlocuite cu vegeta de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive portofele cu cartofi