Prajitura pufoasa si aromata de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 1 Dec 2015 | 7264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar suc proaspat de mandarine
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 1 si 1/2 pahar zahar tos
  • 5 pahare faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • drojdie proaspata (cat o nuca)
  • 1 varf de cutit turmeric
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri karob
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri alune de padure taiate grosier
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa si aromata de post:

Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen.

Impartim amestecul in doua parti, una ramane galbena,aici vom adauga coaja rasa de lamaie, in cealalta parte adaugam karobul sa inchidem amestecul la culoare.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam mai intai amestecul inchis la culoare, presaram semintele de canepa.

Turnam si partea deschisa la culoare, peste care presaram alunele de padure tocate.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute (175 grade), facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa si aromata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gicuta 1

03.12.2015, 08:45

mirela0911 1

04.12.2015, 10:45

Ce prăjitură bună ai făcut!

Lina24 1

06.01.2016, 09:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pomodoro cu vinete