Pilaf cu ciuperci

de Irina in Mancaruri de post, 12 Dec 2013 | 13331 vizualizari

 

Ce ziceti de un pilaf cu ciuperci? O mancare usoara, de post si care se face relativ repede.

 

INGREDIENTE

  • 1 bol de orez integral
  • 200 g ghebe
  • 1 ceapa rosie
  • marar tocat
  • sare, piper
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci:

Am pregatit pilaful cu ciuperci in vasul Zepter.

Am spalat si scurs orezul.

Ciupercile le-am decongelat si spalat, iar ceapa am tocat-o marunt.

Am pus vasul la incins, acoperit cu capacul. Atunci cand acul indicator a intrat in zona verde am ridicat capacul, am pus uleiul, ceapa si ghebele si am amestecat. 

Am adaugat orezul si apa ( trei parti de apa la una de orez) si am acoperit vasul. 

Cand acul a ajuns la sfarsitul zonei verzi( spre rosu) am oprit focul si am lasat pilaful sa se gateasca in continuare. 

Cad acul a ajuns in zona galbena am ridicat capacul, am adaugatun praf de sare, piper proaspat si marar tocat. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pilaf cu ciuperci-0
Pilaf cu ciuperci-1
Pilaf cu ciuperci-2
Pilaf cu ciuperci-3
Pilaf cu ciuperci-4
Pilaf cu ciuperci-5
Pilaf cu ciuperci-6
Pilaf cu ciuperci-7

COMENTARII (31)

Irina

Irina 1

13.12.2013, 10:21

Dia, bune ciupercile! Azi cred ca scot niste hribi din congelator si trantesc o mamaliga si un mujdei. Na, ca am inceput sa salivez!

Ina

Ina 1

13.12.2013, 10:28

waw, ce poze frumoase si ce bine dau ciupercutele in poza!

Rocsi

Rocsi 1

13.12.2013, 20:57

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!