Dovlecei rotunzi umpluti

de mimmi in Pui, 14 Mar 2012 | 1757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei rotunzi
  • 100 g cus-cus,
  • 150 g piept de pui,
  • 1 ardei verde,
  • 3-4 catei usturoi,
  • 1 ceapa ,
  • 2 rosii decojite in sos de tomate,
  • marar,
  • 1 lingura ulei,
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei rotunzi umpluti:

Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat.

Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam pieptul de pui taiat cubulete, sare si piper dupa gust si mai lasam sa se caleasca impreuna pana cand este facut si pieptul de pui. Ultima data adaugam rosiile taiate marunt, marar proaspat dupa gust, cus-cus-ul, amestecam si stingem focul. Saram dovleceii pe dinauntru, ii umplem cu compozitia de mai sus si ii punem intr-o tava sau forma de yena,umpluta cu apa pana la jumatatea dovleceilor. Acoperim tava/forma de yena cu folie de aluminiu si dam dovleceii la cuptor pentru cca 30-40 de minute, pana sunt facuti dovleceii.

Ii servim simpli sau cu smantana . Pofta Buna !!

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei rotunzi umpluti-0
Dovlecei rotunzi umpluti-1
Dovlecei rotunzi umpluti-2

COMENTARII (15)

madi_marin

madi_marin 1

14.03.2012, 21:44

ce de efect sunt... si faina ideea cu cus-cus-ul...

susu

susu 1

11.05.2012, 17:19

mimmi ce frumos e manca-l-as eu pe el

susu

susu 1

02.07.2012, 13:48

nu vrei sa stii ca am salvat reteta mai demult si astazi am fost in piata dupa corcoduse coapte pt gem si am gasit dovlecei dastia verzi, frumosi , mi-am amintit de reteta si asa am si luat vreo 4-6, acum am recautat-o si maine trec la treaba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!