Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 8 Sep 2013 | 5925 vizualizari

 

Cui nu ii plac ardeii umpluti? Mie una imi plac la nebunie, mai ales acum cand este sezonul lor si au acel gust deosebit. Insa alor mei le plac foarte mult si dovleceii. Asa am ales sa ii combin, sa pregatesc un sos de rosii aromat si sa ii savuram!

 

INGREDIENTE

  • 15 ardei potriviti
  • 2 dovlecei
  • 7-8 cepe mari
  • 4 morcovi mari
  • 2 rosii
  • 1 gogosar
  • 1 cana ulei
  • 750 carne tocata amestec ( porc cu vita)
  • 400 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 5-6 lingrui pasta de tomate
  • 1 ou
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • frunze de vita de vie

Pentru sosul de rosii:

  • 400 gr rosii decojite intregi un suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita oregano
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii:

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.

Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.

Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Curatam gogosarul, il facem pasta in blender.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim cateva minute, apoi morcovul.

Dupa ce s-au inmuiat putin adaugam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin.

Orezul il spalam in 2-3 ape si il scurgem bine.

Intr-un bol punem orezul, amestecul de ceapa, carnea tocata, gogosarul pasat.

Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei, cimbru.

La final punem patrunjel si marar verde tocat, oul si le incorporam bine.

Cu ajutorul unei lingurite umplem ardeii si dovleceii.


Ardeii ii acoperim cu capacele lor, iar la dovlecei punem felii de rosii.

Pe fundul unei oale punem frunze de vita de vie, cateva crengute se marar, asezam ardei si dovlecei si cateva felii de rosii. Peste mai asezam un rand de ardei si dovlecei daca oala nu este foarte larga sa incapa toti intr-un singur rand.


Deasupra asezam iar felii de rosii, frunze de vita de vie si acoperim cu apa sa ii curpindem pe toti.


Ii punem la foc mic, ii acoperim si ii lasam sa fiarba.

Gustam din ei si cand sunt bine patrunsi ii luam de pe aragaz.

Sosul de rosii:

Rosiile le taiem cubulete mici.

Intr-o cratita punem uleiul cu rosiile.

Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare, piper si aromatizam cu busuioc si oregano.

Il lasam pe foc 5 minute si este gata.

Ne asezam pe farfurie ardei, dovlecei iar deasupra punem putin sos.

Sa aveti pofta buna si daca va place serviti si cu putina smantana!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rocsi 1

08.09.2013, 20:48

Bianca

diaconta 1

08.09.2013, 23:02

cat de bine arata ar cam trebui sa fac si eu

Rocsi 1

09.09.2013, 10:55

Multumesc Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci