Dovlecei si rosii umplute

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 1918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec
  • 100 g orez basmatic
  • un morcov
  • 2 cepe rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 3 linguri smantana
  • 200 ml pasta de rosii diluata cu 4 linguri apa
  • 30 ml ulei
  • 2 cartofi
  • marar verde
  • 3 graunti usturoi
  • un dovlecel potrivit
  • 7 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si rosii umplute:

Legumele se spala, se curata, se toaca.


Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior.


Intr-o tigaie se pune la calit in ulei incins cepa, morcovul. Se pune sare, piper.Cand incep sa se caleasca usor se adauga carnea, iar dupa cateva minute se pune orezul. Se adauga 3 cesti de apa si se lasa sa fiarba pana scade. Spre final se pune o lingura de faina se secara. Se toaca marar verde aproaspat.


Ce acest amestec se umple dovlecelul si rosiile. La fiecare din ele se pune ,, doape" din felii de cartof.


Rosiile se pun intr-un vas de yena cu o ceasca de apa si se pun la cuptor pentru 20 minute. Se scot cand sunt gata si se servesc cu smantana.


Dovlecelul l-am pus intr-un vas cu capac cu putina apa pe aragaz. Intr-o cratita separat am pus 30 ml ulei la incins. Se pune o ceapa mica la calit, sare, piper si pasta de rosii diluata. Se pune usturoiul. Dupa ce dovlecelul a fiert se transfera in acest sos si-l lasam inca 5-7 minute. Se presara marar tocat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi oricare fel de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

danakarin 1

24.06.2013, 20:54

Imi place tot ce e umplut! Arata si bine....

mihaelar63 1

06.07.2013, 13:50

Ce bun , vreau si eu

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 01:44

vaiii ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti