Mancarica de praz, masline si carne

de ANCA in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2009 | 12090 vizualizari

 

Pot doar sa spun ca ai mei baieti s-au lins pe bot!:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg praz
  • 300 g masline
  • un piept de pui mare, fara piele
  • o ceapa
  • o cutie de rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • jumatate de lamaie
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 foi dafin
  • cimbru, maghiran
  • patrunjel verde
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de praz, masline si carne:

Prazul se taie rondele, iar ceapa se taie marunt, apoi se pun impreuna la inabusit in putin ulei. Cand s-au mai inmuiat, se adauga carnea de pui taiata cubulete, cimbrul, maghiranul si foile de dafin.

Le mai lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam maslinele, rosiile cubulete, pasta de tomate si vinul si punem cratita la cuptor circa 40 min, pana ce prazul devine moale.

Cand este aproape gata, se pune lamaia fara coaja (coaja poate da o tenta amara), taiata felii, patrunjelul si se mai lasa cateva minute la cuptor.

TIPS-URI

1

Amestecati cu grija in mancare, prazul de desface foarte usor!

2

Se poate folosi si altfel de carne, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de praz, masline si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

23.10.2009, 14:46

multumesc, Lumi

buterfly 1

06.04.2011, 15:03

buna..daca nu pun vin are ceva?ca vreau sa ii dai si fetitei mele.. ..astept raspuns..merci

ANCA 1

07.04.2011, 16:08

fara probleme poti sa pui sau nu vin! vinul da doar savoare, alcoolul se evapora la prepararea termica .. eu ii dau puiului meu, are 3 ani

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
pui cu garnitura de sparanghel si morcov