Tocanita de pui cu rosii si usturoi

de Lavinia in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2014 | 9320 vizualizari

 

V-am adus pentru pranz o tocanita delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari de pui
  • 1 conserva rosii decojite in sos(400 g )
  • 500 ml supa de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia iute
  • ulei
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1/2 capatana usturoi
  • frunze de usturoi verde tocate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu rosii si usturoi:

Am curatat bine pulpele de pui apoi le-am taiat in2.

Intr-o tigaie incapatoare am pus putin ulei si le-am lasat sa se prajeasca 2-3 minute pe fiecare parte. Am scos pulpele pe o farfurie si m-am ocupat de legume. Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit in uleiul unde s-au prajit pulpele. Cand s-a inmuiat bine am adaugat ardeiul taiat cubulete si le-am mai lasat sa se caleasca impreuna cateva minute. Am pasat bine rosiile la blender si le-am adaugat peste legume. Intr-o oala mai mare am pus pulpele de pui impreuna cu legumele calite.

Am pus tocanita pe foc iar cand a inceput sa fiarba am adaugat supa de pui,usturoiul si boiaua. Am lasat apoi sa fiarba la foc mediu amestecand din cand in cand pana s-a fiert bine carnea . Am scos din nou pulpele pe o farfurie pana am ingrosat sosul. Am dizolvat faina in putina apa apoi am adaugat putin sos fierbinte si am omogenizat bine.

Am turnat amestecul de faina peste tocanita si am mai lasat pe foc circa 10 minute pana s-a ingrosat usor apoi am pus pulpele inapoi peste sos. Am asezonat tocanita cu sare ,piper si frunze de usturoi verde.

Noi am servit fierbinte alaturi de mamaliguta.

TIPS-URI

1

Daca va place usturoiul puteti adauga mai mult usturoi in tocanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu sos de zacusca