Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2016 | 611 vizualizari

 

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de miel
  • 8 linguri de ulei de măsline
  • 5 linguri de miere
  • 2 morcovi
  • 2 cepe esalota
  • cimbru
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • 3 catei de usturoi
  • cartofi mici
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru:

Se amestecă 4 linguri de ulei cu 5 linguri de miere.


Adaugati cimbru în funcție de gusturile dumneavoastră. Ungeti bine picioarele de miel si dati la frigider pentru o oră.


Intr-o vas/cratita care merge pe foc si la cuptor incalziti 4 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Adaugati restul de sos, 2 pahare cu apă, usturoiul taiat in 2 sau in 4, piper proaspat macinat, morcovii taiati rondele.


Se presara cu sare de mare, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 1 ora.


Incalziti cuptorul la 160 ° C.


Se da la cuptor timp de 1 oră.


După această oră se intoarce carnea se reduce temperatura cuptorului la 140 ° C și se gateste timp de 30 de minute. Se scot picioarele si se mixeaza sosul. Se pun din nou picioarele, se adauga cartofii, se pune deasupra sosul mixat.


Se da din nou la cuptor timp de 1 oră sau pana cand cartofii sint gata.


Carnea si cartofii se intorc si se stropesc în mod regulat.


După aproape patru ore de gătit, friptura este gata.


Serviti imediat pentru a aprecia toate aromele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel la cuptor cu miere si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mirela0911 1

05.05.2016, 09:50

Bun de tot!

alilianaa 1

05.05.2016, 15:12

tare bun!

simona72 1

05.05.2016, 18:03

Imi place si in varianta mai dulce!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori "melc"