Dovlecei umpluti

de merisor in Mancaruri cu carne, 27 Iun 2013 | 6345 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul lor si am primit cativa de la tara, m-am gandit sa gatesc o parte din ei si umpluti, imi plac mai mult decat ardeii, dar am adaugat si cativa ardei pentru a impaca toti membrii familiei.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 4 ardei
  • 1 kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 capatani usturoi
  • 150 gr orez
  • 450 gr pasta de rosii cu ardei
  • 2 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 2 rosii
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele.


La ardei taiem capacul cu codita si cu ajutorul unei lingurite scobim nervurile si inlaturam semintele. Ii spalam si ii lasam la scurs pana pregatim umplutura.


Spalam orezul si il lasam putin in apa rece.


Tocam legumele curatate in cubulete mici si le punelm la inabusit in ulei si putina apa. Nu le lasam decat cateva minute dupa care adaugam carnea tocata si amestecam la foc moale pana incepe carnea sa lase grasime, apoi potrivim de condimente si sare, adaugam orezul si mai lasam 5 minute pe foc dupa care lasam la rece.


Pregatim si sosul in care fierbem ardeii, adica amestecam pasta de rosii cu apa, adaugam condimente si foile de dafin. Punem la inceput putina apa, restul o adaugam dupa ce asezam dovleceii si ardei, pentru a nu face zeama lunga.


Dupa ce s-a racit amestecul de legume si carne, adaugam in el jumatate din patrunjel tocat, umplem dovleceii si ardei cam trei sferturi, ii capacim cu cate o felie de rosie si ii asezam in vasul in care ii vom fierbe. Adaugam sosul peste ei si restul de apa atat cat sa fie aproape acoperiti si ii fierbem la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.


Gustam pe parcurs din sos si ne dam seama daca mai necesita sare sau condimente. Cand oprim focul adaugam restul de patrunjel tocat.



 

TIPS-URI

1

Se poate adauga optional un ou sau doua in amesteculde carne tocata si legume dupa ce s-au racit.

2

Pot fi serviti cu smantana.

3

Daca amestecul de carne lasa grasime, inainte de umplerea dovleceilor, ar fi recomandat ca aceasta sa fie scursa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Sidy 1

28.06.2013, 07:17

Buni, buni

JamilaCuisine 1

28.06.2013, 15:39

De milioane!

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti - la Dry Cooker