Dovlecei umpluti

de Merisor in Mancaruri cu carne, 27 Iun 2013 | 10842 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul lor si am primit cativa de la tara, m-am gandit sa gatesc o parte din ei si umpluti, imi plac mai mult decat ardeii, dar am adaugat si cativa ardei pentru a impaca toti membrii familiei.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 4 ardei
  • 1 kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 capatani usturoi
  • 150 gr orez
  • 450 gr pasta de rosii cu ardei
  • 2 l apa
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 2 rosii
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele.

La ardei taiem capacul cu codita si cu ajutorul unei lingurite scobim nervurile si inlaturam semintele. Ii spalam si ii lasam la scurs pana pregatim umplutura.

Spalam orezul si il lasam putin in apa rece.

Tocam legumele curatate in cubulete mici si le punelm la inabusit in ulei si putina apa. Nu le lasam decat cateva minute dupa care adaugam carnea tocata si amestecam la foc moale pana incepe carnea sa lase grasime, apoi potrivim de condimente si sare, adaugam orezul si mai lasam 5 minute pe foc dupa care lasam la rece.

Pregatim si sosul in care fierbem ardeii, adica amestecam pasta de rosii cu apa, adaugam condimente si foile de dafin. Punem la inceput putina apa, restul o adaugam dupa ce asezam dovleceii si ardei, pentru a nu face zeama lunga.

Dupa ce s-a racit amestecul de legume si carne, adaugam in el jumatate din patrunjel tocat, umplem dovleceii si ardei cam trei sferturi, ii capacim cu cate o felie de rosie si ii asezam in vasul in care ii vom fierbe. Adaugam sosul peste ei si restul de apa atat cat sa fie aproape acoperiti si ii fierbem la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.

Gustam pe parcurs din sos si ne dam seama daca mai necesita sare sau condimente. Cand oprim focul adaugam restul de patrunjel tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga optional un ou sau doua in amesteculde carne tocata si legume dupa ce s-au racit.

2

Pot fi serviti cu smantana.

3

Daca amestecul de carne lasa grasime, inainte de umplerea dovleceilor, ar fi recomandat ca aceasta sa fie scursa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei