Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Iun 2015 | 8420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei potriviti
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 250 g rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor:

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ceapa verde, morcovul si le innabusim 2-3 minute. Punem ciupercile pentru 2-3 minute, apoi ardeii. Adaugam 3/4 cana cu apa, sare si piper dupa gust. Lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim in legume. Cand mai este putina zeama, tocam rosiile marunt si le punem in tigaie. Cand a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram mararul verde, tocat marunt si usutroiul curatat si pisat. Amestecam bine. Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime, ii scobim cu grija sa nu ii rupem. Ii asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt, presaram sare si putin rozmarin uscat. Umplutura o repartizam in interiorul dovleceilor. Pasta de tomate o desafacem cu o cana de apa, o punem in tava, printre dovlecei. Acoperim dovleceii, ii introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 45-50 de minute. Dupa acest timp ii descoperim si ii mai lasam cam 15 minute, ridicand putin temperatura cuptorului. Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca putin, presaram patrunjel verde tocat si servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:43

Rocsi 1

27.06.2015, 21:55

Cu mare drag Andra

Rocsi 1

27.06.2015, 21:55

Andreea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci