Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Iun 2015 | 6310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei potriviti
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 250 g rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor:

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ceapa verde, morcovul si le innabusim 2-3 minute. Punem ciupercile pentru 2-3 minute, apoi ardeii. Adaugam 3/4 cana cu apa, sare si piper dupa gust. Lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim in legume. Cand mai este putina zeama, tocam rosiile marunt si le punem in tigaie. Cand a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram mararul verde, tocat marunt si usutroiul curatat si pisat. Amestecam bine. Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime, ii scobim cu grija sa nu ii rupem. Ii asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt, presaram sare si putin rozmarin uscat. Umplutura o repartizam in interiorul dovleceilor. Pasta de tomate o desafacem cu o cana de apa, o punem in tava, printre dovlecei. Acoperim dovleceii, ii introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 45-50 de minute. Dupa acest timp ii descoperim si ii mai lasam cam 15 minute, ridicand putin temperatura cuptorului. Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca putin, presaram patrunjel verde tocat si servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:43

Rocsi 1

27.06.2015, 21:55

Cu mare drag Andra

Rocsi 1

27.06.2015, 21:55

Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci si boia dulce de ardei