Drob de miel

de Sim0na in Oaie, 8 Dec 2012 | 8014 vizualizari

 

E, da! Stiu, nu-i Pastele! Dar din anumite motive, de mai toata lumea stiute ;), la mine treaba cu drobu este aproape lunar! De fiecare data intr-o alta varianta :)

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel (ficat, plaman, splina, rinichi, inima)
  • bucati de carne cu grasime de la miel
  • marar
  • patrunjel
  • 3 oua
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 12 catei usturoi
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 prapure miel
  • 2 lingurita sare de mare
  • cateva boabe piper
  • 2 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit compozitia.

Oragenel si bucatile de carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de mare, cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Am spumat mereu, iar cand au fost gata (cca jumatate de ora) le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.

Bucatile de carne fiarta si organe, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu cateii de usturoi, apoi am adaugat ceapa calita. Am amestecat bine.

Am adaugat verdeata tocata marunt, cele 3 oua, iar la urma cele 2 linguri de untura de porc (sau seu de oaie, dar nu aveam in momentul ala), obtinand astfel o compozitie bine legata.

Am limpezit in mai multe ape prapurele, apoi l-am intins intr-o tava unsa cu putin ulei. Am adaugat compozitia, am nivelat bine, si am acoperit cu restul de prapure. 

Am dat la cuptor ptr cca 1 ora.

Delicios a iesit!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

09.12.2012, 06:53

sunt mutulica si trebuia sa postez mai sus . O zi buna va doresc .

adry88 1

09.12.2012, 12:20

fain arata

Cris2711 1

09.12.2012, 15:28

si mie imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel