Drob de miel altfel!

de Panacris in Oaie, 26 Apr 2011 | 6148 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa fac altceva. Am inceput cu altfel de oua, acum am pregatit altfel de drob si voi face altfel de cozonac!!!

 

INGREDIENTE

  • pulpa din fata a mielului cu coaste
  • maruntaiele de la un miel
  • 6 oua fierte
  • ceapa verde 2 legaturi
  • usturoi verde 2 legaturi
  • marar verde 1 legatura
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare
  • piper
  • 4 oua crude
  • 2 linguri de mustar dijon (cel cu boabe)
  • 250 ml vin
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel altfel!:

Partea cea mai grea este sa transezi mielul si sa reusesti sa ridici carnea de pe coaste fara sa o rupi.

Intre timp se pun la fiert maruntaiele de miel. Se toaca marunt, se adauga verdeturile tocate marunt. Se asezoneaza de sare. piper si se amesteca bine cu ouale crude. Se incepe procedeul de umplere (Ideal ar fi sa nu fiti singure la acest pas! Adica se umpli mielul, sa faci si poze........) Se pune un strat de umplutura, unul de oua fierte apoi umplutura pana se umple mielul. Sa nu fie prea umplut, fiindca se mai umfla si apoi riscati sa crape. Coaseti deschizatura, apoi presarati sare, piper si rozmarin.

Am asezat si cateva feliute de slanina, sa nu se arda prea tare coastele. Se pune in cuptorul preincalzit cca. 10 minute la foc iute ca sa se rumeneasca, apoi se stinge totul cu vin si se lasa  cca. 2 ore jumatate la foc mic ca sa se patrunda bine. Din cand in cand se mai umezeste cu zeama din tava. O tusa finala a fost ungerea cu un pic de mustar dijon. Se mai lasa cca. 10 minute pana se topeste mustarul. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel altfel!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mutulica 1

09.01.2015, 12:16

p-asta nu-l gasisem eu cautam la "coaste", nu la drob Multumesc!

mihaelar63 1

29.04.2016, 14:30

anca_rm 1

30.04.2019, 17:35

ce fain e , cred ca a fost tare bun . O idee geniala

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coasta de miel umpluta