Drob de miel in aluat

de katty in Oaie, 26 Mai 2021 | 546 vizualizari

 

Retete pascale
Anul acesta  am pregatit drobul intr-un aluat pregatit din faina, oua si unt care a iesit delicios.
  

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 3 oua
    • 80 gr unt
    • 220-250 gr faina
    • sare
    Umplutura:
    • organele de la un miel(plaman, ficat, inima, rinichi)
    • 2 legaturi ceapa verde
    • 2 legaturi marar
    • 1 legatura patrunjel
    • 5 oua+1 ptr uns
    • sare
    • piper negru macinat
    • 1 felie de paine inmuiata in apa sau lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel in aluat:

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de tocat carne cu gauri mai mari impreuna cu ceapa verde. Daca doriti, puteti sa le tocati  la cutit marunt.

Taiem marunt mararul si patrunjelul spalate  si le amestecam cu organele tocate, felia de paine inmuiata in apa sau lapte stoarsa bine, ouale intregi, sare si piper.

  Pentru aluat amestecam bine untul la temperatura camerei, sare, ouale si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. Pe un blat infainat intindem aluatul sub forma de dreptunghi cat mai mare, astfel incat sa putem inveli cu el drobul. Asezam o hartie de copt in tava in care vom coace drobul. Intindem aluatul, apoi punem umplutura. Aducem aluatul peste umplutura. Daca dorim putem face diverse forme pe care sa le asezam deasupra. Sigilam bine aluatul, astfel incat sa nu se reverse umplutura si ungem cu un ou batut cu o lingura de apa sau lapte.

Dam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Daca dorim, putem aseza la mijlocul compozitiei oua fierte in lungul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel in aluat" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu garnitura de cartofi copti