Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
intrucat m-am plimbat pe la nasii mei care sunt din Gorj, Alimpesti si aproape este si Polovragi care mi-e tare drag, am cules cateva retete ale locului.Tocanul e una dintre ele.
Pentru a face Tocan iti trebuie o dispozitie buna, aer curat sa-l tragi in plamani si iarba verde sa-ti limpezesti ochii, apoi un ceaun din mosi strabuni si ingredientele delicioase, mielul sa fie proaspat taiat si vinul rece scos in ulcea de pamant.
Iata cum se pegateste acesta reteta:
- se transeaza mielul si se face bucati mici
-se face focul sub ceaun si se pun intai cateva linguri de untura sa sfaraie si se da drumul la carne inauntru.
- se adauga apa pana deasupra carnii si se lasa sa fiarba inabusit.Peste un timp se amesteca si se mai adauga iar apa si tot asa vreme de 2 ore.
-Cam acum ar fi timpul sa adaugam ceapa tocata. sarea si sa lasam sa sfaraie fara a mai adauga apa in ceaun.
De data asta stingem sfaraiala cu vinul rece de butoi si apoi lasam iar impreuna sa se amestece aromele si ultima data cand a cazut carnea de pe oase si s-a format un sos bun pe fundul ceaunului atunci e gata .
Luam de pe foc, punem in farfurii si servim cu usturoi strosit si cu verdeata deasupra.(merge patrunjel, frunze de telina sau de leustean)
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult