Tocan a la Gorj

de epurasha2bb in Oaie, 17 Aug 2010 | 16120 vizualizari

 

intrucat m-am plimbat pe la nasii mei care sunt din Gorj, Alimpesti si aproape este si Polovragi care mi-e tare drag, am cules cateva retete ale locului.Tocanul e una dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • carne de la 1 miel (se poate face si cu carne de oaie )
  • 2 cepe
  • 200 g untura de porc/sunca de porc
  • sare mare dupa gust
  • apa
  • verdeata
  • 1 cana sau 2 de vin alb
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocan a la Gorj:

Pentru a face Tocan iti trebuie o dispozitie buna, aer curat sa-l tragi in plamani si iarba verde sa-ti limpezesti ochii, apoi un ceaun din mosi strabuni si ingredientele delicioase, mielul sa fie proaspat taiat si vinul rece scos in ulcea de pamant.


Iata cum se pegateste acesta reteta:


- se transeaza mielul si se face bucati mici


-se face focul sub ceaun si se pun intai cateva linguri de untura sa sfaraie si se da drumul la carne inauntru.


- se adauga apa pana deasupra carnii si se lasa sa fiarba inabusit.Peste un timp se amesteca si se mai adauga iar apa si tot asa vreme de 2 ore.


-Cam acum ar fi timpul sa adaugam ceapa tocata. sarea si sa lasam sa sfaraie fara a mai adauga apa in ceaun.


De data asta stingem sfaraiala cu vinul rece de butoi si apoi lasam iar impreuna sa se amestece aromele si ultima data cand a cazut carnea de pe oase si s-a format un sos bun pe fundul ceaunului atunci e gata .


Luam de pe foc, punem in farfurii si servim cu usturoi strosit si cu verdeata deasupra.(merge patrunjel, frunze de telina sau de leustean)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocan a la Gorj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

epurasha2bb 1

17.08.2010, 23:55

va recomand Polovragiul in special, e un aer tare curat si peisaje mioritice si chiar e curat acolo, nu am vazut gunoaie. este si o manastire frumoasa si o pestera si Cheile Oltetului , o frumusete!

adina_connie 1

12.04.2011, 17:27

Buna Epurasha. Si eu am bunici tot in aceea zona, mai exact in Baia de Fier. Pana acum am mancat de zeci de ori tocan de miel/ oaie, dar niciodata nu am avut ideea sa postez reteta undeva....asa ca felicitari pentru idee. Nu stiu daca ai mancat vreodata castane de la Manastire de la Polovragi, sau miere.....sunt o bunatate. O sa-i cer si eu bunicii mele cateva retete a la Gorj, poate asa vom reusi sa convingem mai multa lume sa viziteze zona respectiva.

epurasha2bb 1

13.04.2011, 14:23

Multumesc Adina, te astept cu retetele cu mare drag si eu sper sa fie aprceiata zona si eu nu renunt la ideea de a afce o pensiune acolo, macar cand voi avea 60 de ani dar tot o fac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi