Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci

de Panacris in Oaie, 16 Apr 2015 | 2288 vizualizari

 

Da, o altă variantă a fripturii de miel. Am adus nou cubulețe de ananas combinate cu roșii și ciupercuțe, asezonate cu rozmarin. O combinație reușită, gustul dulce acrișor a venit perfect lângă carnea de miel. Gata cu vorbăria spor la treabă, dacă anul acesta am adus târziu rețeta, vă va fi de folos anul viitor;)

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de miel 2 bucăți,
  • Pentru marinadă:
  • sare iodată,
  • mix de piper (alb, negru, roșu și coriandru) 2-3 lingurițe,
  • rozmarin proaspăt,
  • ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
  • lămâie 2 bucăți,
  • foia de dafin 3-4 bucăți,
  • usturoi 4-5 căței,
  • vin alb demise 250 ml,
  • apă cât să acopere carnea.
  • Pentru copt:
  • ulei de măsline extravirgin 2-3 linguri,
  • bucăți de ananas din compot 1 conservă mică de la SunFood,
  • roșii cubulețe 1 conservă de la SunFood,
  • ciuperci tăiate 1 borcan de la SunFood,
  • usturoi 4-5 căței,
  • slănină de porc afumată cca 50 g
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci:

Pulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune. De data asta am lăsat un mic strat de grăsime. Bucățile se așează într-un vas pentru marinat, se înțeapă cu aparatul de frăgezit, dacă nu dețineți un astfel de instrument, atunci folosiți un cuțit cu vârful subțire și bine ascuțit, apoi se ung cu ulei de măsline, se asezonează de sare, piper, rozmarin, foi de dafin, felii de lămâie, vinul alb și apă atât cât să acopere carnea, se pun capac și se lasă câteva ore la rece, cel mai bine de seară până dimineață.


Se scot pulpele de miel din marinadă, se curăță de excesul de condimente, apoi se așează într-o tavă termorezistentă. Se asezonează cu ulei de măsline, se adaugă cubulețe de slănină afumată și cățeii de usturoi, zdrobiți. Se pun la copt necoperit cca. 10 minute, la 250 grade, cât să se rumenească puțin, apoi se acoperă și se dă la copt, cca. 60 de minute la 200 grade.


Spre finalul gătirii se adaugă bucățile de ananas, ciupercile și roșiile tocate, toate de la SunFood, se asezonează cu rozmarin proaspăt, lăsându-se încă 15 minute la copt, ca să se îmbine aromele. Friptura se servește fierbinte alături de sosul obținut, ca atare sau acompaniat de un piure pufos din cartofi.


Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de miel cu ananas, roșii și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cristeena20 1

16.04.2015, 12:01

mirela0911 1

16.04.2015, 13:26

Buna friptura!

Catalina L 1

16.04.2015, 17:01

un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
MLM cu ayran :) a la Anca