Drob de pui

de Catalina L in Pui, 10 Mai 2019 | 2487 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
O reteta facuta de sarbatoarea Pastelui.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/drob-de-pui.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de ficat de pasare
  • 300 gr de piept de pasare afumat
  • 5 cepe mijlocii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare , piper
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 ou
  • 2 felii de paine
  • 3-4 oua fierte tari
  • 4 linguri de pesmet
  • 20 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:

Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita).

Curatati si spalati legumele.

Tocati ceapa si usturoiul marunt.

Curatati si spalati ficatul. Taiati ficatul si pieptul de pui bucatele.

Reveniti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu pudra de paprika.

Adaugati ficatul (daca folositi piept de pui crud adaugati-l ) si sautati impreuna 10 minute.

Adaugati carnea afumata, patrunjelul tocat, painea inmuiata in apa (sau lapte), scursa bine si faramitata.

Reveniti 5 minute, amestecand bine.

Lasati sa se raceasca si dati totul prin masina cu carne. Adaugati un ou crud, bulionul concentrat de rosii, sare , piper si amestecati bine.

Ungeti cu unt forma de chec.

Puneti jumatate din compozitia cu carne, plantati ouale in lungime si acoperiti-le cu carnea ramasa.

Pudrati cu pesmet si puneti un pic de unt deasupra.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 40 de minute.

Lasati sa se raceasca si dati forma la rece.

Scoateti din forma a 2a zi.

Taiati-l felii si serviti rece cu muraturi sau cruditati.

Este buna si cald cu o salata verde sau de cartofi - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui pentru Paste cea mai simpla si delicioasa reteta