Drob de pui in aluat de foietaj

de Gicuta69 in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 9651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g ficatei de pui
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g aluat foietaj
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 1/2 buc. ardei rosu si verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute(optional)
  • 50g unt
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui in aluat de foietaj:

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba.Ii lasam la fiert circa 10-15 min. Indepartam spuma care se formeaza.


Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina sare.Il lasam la fiert circa 15 -20 min. Indepartam spuma care se formeaza.


Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.

Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.


Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.


Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute.La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.


Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava (eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm) . Se lasa marginile mai mari, sa atarne peste marginile tavii. Se aseaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de cca. 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru cca o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (15)

Catalina L 1

21.05.2015, 16:36

imi place tare

amalia01 1

21.05.2015, 17:01

Delicios!

Andra_Constantinescu 1

23.05.2015, 06:33

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu sunca si mozzarella