Drob marmorat de ied

de ilinca_rox in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2014 | 1097 vizualizari

 

Mai intai am incercat drobul de pui, insa de curand am primit de la tara un iedut si atunci m-am gandit sa incerc si acest drob chiar daca nu este sezonul Pastelui. Sper sa va placa si voua !!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit tot ficatul de la un ied)
  • 200 gr rinichi de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit de la un ied)
  • 400 carne de ied
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 200 gr cascaval
  • 5-6 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob marmorat de ied:

Pregatim carne: organele si carnea le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu cateva frunze de dafin, intr-o oala pentru aproximativ 45 de minute (se verifica cu o furculita daca sunt fierte). Cand sunt gata se scurg de apa, se lasa la racit si apoi se toaca marunt marunt.


Verdeata: se curata, se spala si se toaca marunt.


Oualele: Punem la fiert 4 oua pentru 10 minute, apoi le curatam si le taiem in 4 bucati (ca feliile de portocale, adica pe lungime).


Intr-un bol mare punem carnea de ied si verdeata tocate marunt, adaugam sare si piper dupa gust apoi amestecam bine. Se adauga si oualele crude peste acestea si se amesteca bine pentru "a se lega".


Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, apoi o ungem cu ulei. Punem in tava un strat din compozitie, apoi cateva bucatele de oua apoi iar un rand de carne si inca unul de oua si la final punem compozitia de carne ramasa.


Tava e baga pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, duca care se scoate si se adauga peste carne cascavalul ras. Se mai lasa pentru inca 15 minute la cuptor.


Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se scoate din tava si se taie felii.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

dafinul se foleseste la fiert carnea pentru a ii lua din miros

2

daca ungem tava cu ulei, la final se va scoate mai usor din tava

3

oualele fierte se pot pune si intregi pe mijlocul tavii

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob marmorat de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

27.07.2014, 14:31

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:16

deyutzky 1

29.07.2014, 10:45

bunut tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de curcan