Duchesse cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 6645 vizualizari

 

Reteta este a Isabelei Cuisine.

Eu am avut mai multe albusuri de ou de la diverse prajituri adunate intr-o caserola la congelator. Nu mai stiu cate au fost acolo,asa ca reteta am facut-o ochiometric si dupa gust. :p Nu stiu nici cate bucati mi-au iesit pentru ca atunci cand am vrut sa le numar am uitat cate am mancat inainte. :))

Reteta originala spune ca pentru 60 bc vom avea nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • 50 g alune pisate sau nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura faina
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 100 g ciocolata pentru lipit duchessele
  • cacao pentru decor
Portii: 60
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duchesse cu ciocolata:

Batem albusurile spuma tare,dupa care adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana se topeste zaharul,iar atunci cand scoatem mixerul din compozitie se formeaza \\\\\\\\\\\\\\\"turturi\\\\\\\\\\\\\\\" de bezea. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste albusuri si cu o spatula, omogenizam compozitia,cu miscari de jos in sus.

Spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 120 de grade pentru 20 de minute.

Topim ciocolata si lipim duchessele cate 2. ;) Eu am pus in ciocolata si un pic de unt si frisca lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duchesse cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe