Dulceata cu cirese de padure

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 14 Iun 2016 | 4390 vizualizari

 

Sunt niste cirese rosu-galbui, putin amarui, delicioase. Pentru un plus de amar am adaugat frunze de pelin.Un deliciu langa un pahar cu apa rece intr-o zi de vara.....

 

INGREDIENTE

  • 5,600 kg cirese cu samburi si codite( 4,200 kg )
  • 4 kg zahar
  • pelin pentru un gust mai pregnant de amar
  • sare de lamaie, un varf de cutit cu sare de lamaie pentru fiecare kg
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu cirese de padure:

Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii.Deci o rezolvam si cu sanatatea punand la uscat coditele de cirese. Apoi ne apucam sa scoatem samburii. Din toata cantitatea de cirese am obtinut 4.200 Kg pe care le-am impartit in mod egal in 4 vase, am adaugat in fiecare vas 1 kg de zahar , am acoperit cu un servat si am lasat pana a doua zi, sa-si lase sirop si sa se topeasca zaharul. A doua zi am pus vasele pe foc, mai intai la foc mare sa dea repede in clocot, apoi am redus focul la mic si am inceput sa adun spuma formata. Cand a inceput sa fiarba bine si sa nu mai am spuma aproape deloc, am adaugat cateva frunze de pelin pentru un plus de amar, ele, ciresele fiind un pic amare.Lasam sa fiarba cu pelinul cca 5-6 min, apoi scoatem pelinul si  adaugam sarea de lamaie,incercam siropul sa vedem cat este de legat, daca de pe lingura picaturile incep sa curga rar inseamna ca este suficient de legata.Se poate lega si mai mult siropul in functie de preferinte.Am obtinut 10 borcanele de 400 g din toata compozitia. Daca v-a ramas sirop il puneti in sticla si-l serviti cu apa minerala.Mi-a ramas sirop cca 1 l. Borcanele trebuiesc spalate si uscate bine.Dupa ce am pus dulceata in borcane, strangem bine capacul si acoperim cu un servet, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

se recomanda deschiderea canalului youtube si play pe Julio Iglesias si Gloria Gaynor....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu cirese de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de sfecla rosie